Το ντεμπούτο του Μπραντ Πιτ στη γλυπτική και η εμφάνιση - έκπληξη στη Φινλανδία

Στην ίδια έκθεση και ο Νικ Κέιβ με έργα κεραμικής.
 (Photo by Joel C Ryan/Invision/AP)
(Photo by Joel C Ryan/Invision/AP)
via Associated Press

Το Μουσείο Sara Hildén στο Τάμπερε, τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Φινλανδίας, παρουσιάζει την πρώτη έκθεση του γλύπτη και ζωγράφου Τόμας Χαουζεγκόου στις σκανδιναβικές χώρες. Η είδηση ωστόσο, είναι ότι εκτός από τα έργα του Βρετανού καλλιτέχνη, στην έκθεση περιλαμβάνεται μία σειρά έργων κεραμικής του Νικ Κέιβ και γλυπτά με την υπογραφή του Μπραντ Πιτ. Η απροσδόκητη δε, επίσκεψη του Πιτ στο Τάμπερε ήταν έκπληξη για τη σκανδιναβική χώρα, καθώς η συμμετοχή του στην έκθεση δεν είχε ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με το Μουσείο, είναι η πρώτη φορά που ο ως επί το πλείστον αυτοδίδακτος στη γλυπτική, Αμερικανός σταρ, παρουσιάζει έργα του στο κοινό. «Για τον Νικ κι εμένα, αυτός είναι ένας νέος κόσμος και η πρώτη μας είσοδος», είπε ο Μπραντ Πιτ στο φινλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο Yle.

Σημειώνεται πάντως ότι, ο Αυστραλός Νικ Κέιβ, προτού ασχοληθεί με τη μουσική, σπούδασε ζωγραφική στο Caulfield Institute of Technology στη Μελβούρνη.

Ο Πιτ που συμμετέχει στην έκθεση, η οποία έχει τίτλο «Thomas Houseago’s WE with Nick Cave & Brad Pitt» και εγκαινιάστηκε στις 18 Σεπτεμβρίου, με εννέα έργα, μικρού μεγέθους γλυπτά και μεγάλων διαστάσεων δημιουργίες, άρχισε να δοκιμάζει τις δυνάμεις του στη γλυπτική μετά το διαζύγιό του με την Αντζελίνα Τζολί περνώντας έως και 15 ώρες την ημέρα στο στούντιο του Χαουζεγκόου στο Λος Άντζελες το 2017.

Με πληροφορίες από The Guardian, Artnet