Οι "Προφίλ" είναι ο λόγος που πρέπει να επισκεφτείς απόψε το Six Dogs

Στις 21:00 ακριβώς.
HuffPost Greece

Οι Προφίλ - 1,5 χρόνο μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ, Αόρατα Παιδιά, και λίγο καιρό πριν την ολοκλήρωση του δεύτερου - κάνουν ένα διάλειμμα από το στούντιο και μας προσκαλούν για μία ξεχωριστή γιορτή στο six d.o.g.s.

To τετραμελές σχήμα της ελληνικής ανεξάρτητης underground σκηνής παρέα με φίλους μουσικούς και ταυτόχρονα σπουδαίους καλλιτέχνες, καταλαμβάνουν το stage του six d.o.g.s, φουλάρουν τους ενισχυτές και υπόσχονται μια βραδιά γεμάτη ένταση.

Aπόψε στις 21:00

Είσοδος 3 ευρώ

Σύνθεση:

Πέτρος Κασιμάτης (φωνητικά, τρομπέτα)
Ηλίας Πολυχρονόπουλος (μπάσο)
Μανώλης Ρίζος (τύμπανα)
Γιώργος Συλλιγάρδος (κιθάρες)

Λίγα λόγια για το group:

Οι Προφίλ δημιουργήθηκαν το 2000 ως cover band από τους Πέτρο Κασιμάτη, Γιώργο Συλλιγάρδο, Μανόλη Ρίζο, Σπύρο και Ηλία Πολυχρονόπουλο ήδη φίλοι από τα παιδικά τους χρόνια.

Από τότε μέχρι σήμερα το group έχει στο ενεργητικό του σημαντικό αριθμό live εμφανίσεων σε γνωστούς χώρους της Αθήνας και της επαρχίας όπως: Κύτταρο, Αν club, Six D.o.g.s, Σταυρός του Νότου, Rodeo club, Crow, Μουσική Σκηνή «Αθήνα», Afterdark, Γυάλινο Upstage, αλλά και σε ανοιχτές συναυλίες σε Αθήνα και επαρχία. Είτε ως cover band, είτε παρουσιάζοντας δικές τους δουλειές, οι Προφίλ, άρχισαν να αποκτούν ένα μικρό αλλά δυναμικό κοινό.

Το συγκρότημα έχει επίσης εμφανιστεί ως support με γνωστά ονόματα της εγχώριας ροκ σκηνής όπως Υπόγεια Ρεύματα, Ενδελέχεια, Ανοιχτή Θάλασσα, αλλά και έχει συνεργαστεί με μπάντες και καλλιτέχνες της νέας ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής όπως: Salto Mortale, Γουρούνια στο Διάστημα, Μπαλάντες για Φόνους, Rockamora, Γιώργο Λιτσικάκη, Βαγγέλη Μαρκαντώνη κ.α. Δισκογραφικά οι Προφίλ έχουν κυκλοφορήσει (αποκλειστικά χέρι – χέρι και σε συναυλίες τους) 2 demo e.p. (2001 και 2010), 1 promo l.p. (Καλημέρα Τυχερέ Άνθρωπε – 2007). Επίσης τον Μάιο του 2015 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ολοκληρωμένο l.p. (Αόρατα Παιδιά – 2015).

Τα Χριστούγεννα του 2001, το γκρουπ ολοκλήρωσε ένα promo e.p. με 7 δικές του συνθέσεις. Με το e.p. αυτό συμμετείχε στο Pop and Rock Contest Festival που διοργάνωσε το Ωδείο Μουσικής Φίλιππος Νάκας τον Δεκέμβρη του 2003, όπου και επιλέχθηκε στην τελική εικοσάδα μέσα από 400 συμμετοχές πανελλαδικά.

Το 2007 οι ΠΡΟΦΙΛ άρχισαν να ηχογραφούν – κάνοντας οι ίδιοι την παραγωγή – πολλά νέα τραγούδια, 11 από τα οποία περιλαμβάνονται στον πρώτο τους promo LP. Το ‘Καλημέρα Τυχερέ Άνθρωπε’, επηρεασμένο από πολλές μουσικές φόρμες όπως alternative, punk, art/post rock, garage και folk, αποτελεί την πρώτη απόπειρα του συγκροτήματος να ακουστεί από ένα ευρύτερο κοινό. Χρησιμοποιώντας 3 από τα κομμάτια του ‘Καλημέρα Τυχερέ Άνθρωπε’, το συγκρότημα έλαβε μέρος στο διαγωνισμό που διοργάνωσε η δισκογραφική εταιρία Warner όπου και κατέλαβε την 2η θέση μέσα από 200 συμμετοχές.

Στις αρχές του 2010 το συγκρότημα κυκλοφορεί το demo “Δεκέμβρης” με τρία τραγούδια που γράφτηκαν την περίοδο των γεγονότων του Δεκέμβρη 2008.

Τον Οκτώβριο του 2010 οι ‘Προφίλ’ συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Μουσικής που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Κοζάνης. Με το τραγούδι ‘Δεν είμαι αριθμός’ κέρδισαν τις εντυπώσεις με το δυνάμικο live που πραγματοποίησαν στο club Galery, αποσπώντας τη 2η θέση στο διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ. Τέλος τον Δεκέμβριο του 2013 οι ‘Προφίλ’ συμμετείχαν για δεύτερη φορά στο Φεστιβάλ μουσικής της Κοζάνης, όπου και κατέλαβαν την 1η θέση με το τραγούδι ‘Κι αν μοιάζει η μέρα’, μεταξύ πολλών αξιόλογων συμμετοχών από όλη την Ελλάδα.

Τον Μάιο του 2015 οι Προφίλ ολοκλήρωσαν τον πρώτο τους δίσκο, τα “Αόρατα Παιδιά”. Η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο των ‘Προφιλ’ και η μίξη – mastering από τον Αντρέα Βαιτούδη στο GFS pro studio. Ο δίσκος διανέμεται αποκλειστικά χέρι – χέρι και στις συναυλίες των ‘Προφίλ’. Επίσης μπορεί να κατεβαστεί δωρεάν από την ιστοσελίδα www.profil.band.

Οι Προφίλ συνθετικά κινούνται στον χώρο του ελληνόφωνου ανεξάρτητου rock όμως οι κύριες επιρροές τους προέρχονται από την ξένη κιθαριστική σκηνή και από σχήματα όπως οι joy division, sonic youth, cure, pearl jam, pixies, sound, radiohead κ.α. Επίσης το group έχει επιρροές από Έλληνες δημιουργούς όπως Τρύπες, Διάφανα Κρίνα, Θ. Παπακωνσταντίνου, Υπόγεια Ρεύματα, Ενδελέχεια κ.α.

Αυτή τη περίοδο το γκρουπ προετοιμάζει την 2η δισκογραφική του προσπάθεια και πραγματοποιεί live σε γνωστά στέκια της Αθήνας και της επαρχίας.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

Δημοφιλή