Οι στιγμές που ο Χάρης Ρώμας υποδύθηκε τον πολιτικό στη τηλεόραση

Οι στιγμές που ο Χάρης Ρώμας υποδύθηκε τον πολιτικό στη τηλεόραση

Την υποψηφιότητα του γνωστού ηθοποιού Χάρη Ρώμα στην περιφερειακή ενότητα του Κεντρικού Τομέα Αθηνών με το συνδυασμό «Νέα Αρχή για την Αττική», ανακοίνωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.
Παρ’όλα αυτά δεν είναι η πρώτη φορά που ο Έλληνας σεναριογράφος και ηθοποιός «ασχολείται» με την πολιτική. Ενδιαφέρον για τον χώρο έδειχνε από τα πρώτα του βήματα στη μικρή οθόνη, ενώ σε πολλά από τα έργα του υποδύεται το ρόλο του πολιτικού.

Θυμίζουμε μερικές από τις καλύτερες στιγμές του ως πολιτικός:

Ο μιζαδόρος Κλέων Βεζύρης (Κακός Βεζύρης, Mega, 1997)

O Χάρης Ρώμας υποδύεται τον Κλέοντα Βεζύρη, πολιτικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος της Ελλάδας, του ΝΑΚΑ (Νέο Αγωνιστικό Κίνημα Αναμόρφωσης) και γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων (ΥΠΕΧΩΔΕ). Είναι διεφθαρμένος, μιζαδόρος και θέλει να γίνει Υπουργός, να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Ο Κλέων επιστρατεύει κάθε λογής σχέδιο υπονόμευσης του υπουργού Ευάγγελου Μόσχου, έτσι ώστε να πάρει αυτός την θέση, και μπλέκει έτσι σε περιπέτειες και όλο τον περίγυρό του.

ΒΥΖ.ΑΝ, (Κων/νου κι Ελένης, ΑΝΤ1, 1998-2000)

Εν όψει των εκλογών, όλοι αρχίζουν να παθιάζονται με τα πιστεύω τους. Το πάθος, όμως, αυτό ξεφεύγει συχνά από τα λογικά πλαίσια. Όλη αυτήν την παραφροσύνη εκμεταλλεύεται η Ελένη, η οποία για να κερδίσει χρήματα από τον «αιώνιο εχθρό» της, Κωνσταντίνο Κατακουζηνό, επίκουρο καθηγητή της Βυζαντινολογίας, καταφέρνει να τον πείσει να κατέβει και αυτός στις εκλογές. Τον παροτρύνει να δημιουργήσει ένα δικό του κόμμα με την επωνυμία «ΒΥΖΑΝ» (Βυζαντινή Αναγέννηση), που θα έχει ως στόχο του να φέρει τον σημερινό πολιτισμό στα μέτρα και τα σταθμά του Βυζαντίου. Για μια Ελλάδα αρχαία.

Περίανδρος Πώποτας, (Το Καφέ της Χαράς, ΑΝΤ1, 2003-2006)

Ο Χάρης Ρώμας, υποδύεται τον Περίανδρο Πώποτα, δήμαρχο του Κολοκοτρωνιτσίου. Στο χωριό ο δήμαρχος προσπαθεί να επιβάλει στους ανθρώπους την αρχή ”Τάξις και ηθική!”, όντας πολέμιος του μοντερνισμού και του εκσυγχρονισμού. Θεωρώντας κάθε εξωτερική επιρροή μολυσματική για το χωριό και τις βουκολικές αρχές του, κατά διαστήματα εκφράζει χαρά όταν κάτι τυχαίνει και το χωριό απομονώνεται από τον έξω κόσμο.

BONUS: Οι Μεν και οι Δεν, 1993-1996, ΑΝΤ1

Σε ένα αποκριάτικο επεισόδιο των γειτόνων που δεν συμφιλιώνονταν ποτέ, ονόματι «Τα τρελά κουλουβάχατα της ιστορίας, αφηγούνται τους ρόλους που θα ήθελαν να υποδυθούν (μια και η μέρα της Αποκριάς το επιτρέπει). Έτσι, σε κάθε ιστορία που αφηγείται ο καθένας, ο Χάρης Ρώμας μιμείται και κάποιον αρχηγό κόμματος της τότε πολιτικής σκακιέρας. Από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη μέχρι τον Κωνσταντίνο Στεφανόπουλου.

Ας ελπίσουμε ότι σε περίπτωση που εκλεγεί να μην υποδυθεί τον μιζαδόρο «Κακό Βεζύρη», αλλά να κάνει έργα με «Τάξις και Ηθική».