Οικονόμου: Μέσα στον Ιούνιο η πλατφόρμα για την αναδρομική επιδότηση σε λογαριασμούς ρεύματος

Διευκρινήσεις θα δοθούν από το αρμόδιο υπουργείο το επόμενο διάστημα.
Felix Cesare via Getty Images

«Η ισχυρή και σταθερή διακυβέρνηση είναι μία αναγκαία συνθήκη για την αυτοδύναμη Ελλάδα. Η ΝΔ επιδιώκει την καθαρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Επανέλαβε ότι αυτοδυναμία δεν σημαίνει μονοκρατορία. «Έχουμε αποδείξει στην πράξη με την διακυβέρνησή μας την ικανότητά μας να ενσωματώνουμε πρόσωπα, ιδέες, αντιλήψεις που έχουν κοινό προσανατολισμό για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το μέλλον της χώρας.

Αυτός είναι ο δρόμος και ο τρόπος με τον οποίο κυβερνήσαμε, η διακυβέρνηση αυτή έχει παράξει συγκεκριμένα αποτελέσματα, θα τεθούν υπόψη των πολιτών και οι πολίτες θα αποφασίσουν. Ο στόχος της ΝΔ είναι σαφής και διακηρυγμένος, άλλωστε ποτέ δεν πιστέψαμε στην αποτελεσματικότητα εκλογικών συστημάτων όπως αυτό της απλής αναλογικής, τα οποία μάλλον δημιουργούν συνθήκες ακυβερνησίας παρά συνθήκες σταθερής, συμπαγούς και αποτελεσματικής διακυβέρνησης» είπε.

Σε ερώτηση για τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος ο κ. Οικονόμου είπε «Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Η χώρα σε ότι αφορά τις τιμές λιανικής, ήταν όλο το προηγούμενο διάστημα κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Φθηνότερη από 13-14 ευρωπαϊκές χώρες και σε κάθε περίπτωση φθηνότερη από την Ισπανία και την Πορτογαλία που είναι οι αγαπημένες χώρες του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα».

«Και ήταν φθηνότερη εξαιτίας των επιδοτήσεων και των εκπτώσεων που έδινε η κυβέρνηση. Με την ανακοίνωση του εθνικού σχεδίου έρχεται να προσθέσει ακόμη μια πιο αποφασιστική πολιτική παρέμβαση δραστικής μείωσης των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας που θα έχει σαν αποτέλεσμα από τον Ιούλιο και μετά να έχουμε 70-90% μικρότερες αυξήσεις για όλους. Απενεργοποιώντας, με το μοντέλο που εφαρμόζουμε, επί της ουσίας την ρήτρα αναπροσαρμογής και βάζοντας και τέλος στην διαδικασία παραγωγής υπέρμετρων κερδών» πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση μελετώντας σωστά τις ιδιαιτερότητες της αγοράς και τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας κάνει ότι είναι δυνατόν για να σταθεί στο πλευρό των πολιτών» είπε προσθέτοντας ότι η αντιπολίτευση είτε από άγνοια είτε από απόγνωση διακινεί ψέματα και ασυναρτησίες.

Για τις επιστροφές χρημάτων είπε ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει μέσα στον Ιούνιο, ενώ για τα αποτελέσματα της ΡΑΕ τόνισε «Ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι στο ποσό που θα αποσαφηνιστεί θα υπάρξει ένα έκτακτο τέλος, ένας έκτακτος φόρος 90% και τα χρήματα αυτά θα ενισχύσουν την χρηματοδότηση του εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της ακρίβειας. Διευκρινήσεις για το πόρισμα της ΡΑΕ θα δοθούν από το αρμόδιο υπουργείο το επόμενο διάστημα».

Τέλος σε ερώτηση για τον χρόνο που θα έρθουν στη βουλή τα μνημόνια συνεργασίας με την Βόρεια Μακεδονία και αν απειλείται η κυβερνητική συνοχή είπε «δεν υπάρχει τίποτα που να απειλεί την κυβερνητική συνοχή» και για το χρόνο που θα γίνει σημείωσε ότι θα προγραμματιστεί στην κοινοβουλευτική δραστηριότητα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Popular in the Community