Οικονόμου: Την υπόθεση του 16χρονου διερευνά η Δικαιοσύνη, ζητάω από όλους ψυχραιμία και σύνεση

«Δεν θα υπάρχει η παραμικρή ανοχή βίαιων περιστατικών απέναντι στα όργανα της τάξης».
Έντονες οι αντιδράσεις διαμαρτυρίας μετά τον τραυματισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη
Έντονες οι αντιδράσεις διαμαρτυρίας μετά τον τραυματισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη
Eurokinissi

Ο Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους, μετά τον τραυματισμό του 16χρονου Ρομά από πυροβολισμό αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη και των έντονων αντιδράσεων που ακολουθούν.

«Η ελληνική δικαιοσύνη διερευνά πλήρως το τραγικό περιστατικό με τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου συμπολίτη μας στη Θεσσαλονίκη. Και σύντομα θα έχουμε μία πλήρη εικόνα για να αποδοθούν εκεί που υπάρχουν, εάν υπάρχουν, οι δέουσες ευθύνες. Όμως το γεγονός αυτό δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση πράξεις βίας και ανομίας στις οποίες επιδίδονται όσοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν».

«Όπως η ελληνική Πολιτεία δεν καλύπτει και δεν συγκαλύπτει τις ευθύνες κανενός ο οποίος εκφεύγει από το νόμιμο πλαίσιο λειτουργίας του, έτσι δεν μπορεί να ανεχθεί και συμπεριφορές οι οποίες διασαλεύουν την τάξη και τη νομιμότητα».

«Θα ήθελα λοιπόν να ζητήσω από όλους ψυχραιμία και σύνεση αλλά ταυτόχρονα να δηλώσουμε και καθαρά ότι δεν θα υπάρχει η παραμικρή ανοχή επιθετικών, παράνομων, βίαιων συμπεριφορών απέναντι στα όργανα της τάξης», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δημοφιλή