Οπερα τηλεφώνου: Απολαμβάνοντας τις γεμάτες πάθος ιστορίες της «Κάρμεν» στο ακουστικό

Ένα τηλεφώνημα που δεν πρέπει να χάσετε.
Λυδία Αγγελοπούλου
Λυδία Αγγελοπούλου
EZACHAROPOULOU

Στην πρωτότυπη «Όπερα τηλεφώνου» μια μονωδός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και ένας πιανίστας μοιράζονται τηλεφωνικά με έναν ακροατή-συνομιλητή τις γεμάτες πάθος ιστορίες της «Κάρμεν» του Ζορζ Μπιζέ, της δημοφιλέστερης πρωταγωνίστριας του γαλλικού ρεπερτορίου όπερας, και της διάσημης Ελληνίδας τσιγγάνας Περουζέ, της κεντρικής ηρωίδας από τη φερώνυμη αριστοτεχνική όπερα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη.

Η μεσόφωνος της ΕΛΣ, Λυδία Αγγελοπούλου, με τη συνοδεία του Φρίξου Μόρτζου στο πιάνο, εξιστορεί -ως μια άλλη τσιγγάνα από τη Σεβίλλη- την προκλητική ζωή της εκρηκτικής Κάρμεν και τον παράφορο έρωτα της Περουζέ για έναν νέο χωρικό ενώ ερμηνεύει αγαπημένες άριες από τις δύο όπερες.

Όλα αυτά σε ένα διαδραστικό οπερατικό τηλεφώνημα όπου ο συνομιλητής γίνεται μέρος μιας ιστορίας που ακροβατεί ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα.

Oι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ανεβάζουν για δεύτερη χρονιά την Όπερα τηλεφώνου, την εξαιρετικά επιτυχημένη δράση που έκανε πρεμιέρα πέρυσι απαντώντας στις ειδικές συνθήκες της πανδημίας, οι οποίες ανέστειλαν τη λειτουργία των θεατρικών αιθουσών.

Info

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες. Κάθε τηλεφώνημα είναι προσωπικό και διαρκεί περίπου 20 λεπτά.

Σχεδιασμός, υλοποίηση: Λυδία Αγγελοπούλου μεσόφωνος

Πιάνο: Φρίξος Μόρτζος

Ημερομηνίες και ώρες υλοποίησης: από την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου και κάθε Πέμπτη 16.00 – 18.00

Πληροφορίες – Εγγραφές: education@nationalopera.gr, 2130885787

Πήγαινε στην αρχική σελίδα