Οριοθετημένες οι φωτιές στη Νάξο και τον Πρόδρομο Βοιωτίας

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Βιάννο και Λευκάδα.
.
.
Eurokinissi

Οριοθετημένες είναι πλέον οι πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει στη Νάξο και στον Πρόδρομο Βοιωτίας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Να σημειωθεί ότι εντοπίστηκε από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), ένας ηλικιωμένος, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια σε γεωργική έκταση, στην περιοχή Κεραμωτή, της Δημοτικής Ενότητας Δρυμαλίας, του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, η πυρκαγιά προκλήθηκε από αμέλεια ηλικιωμένου, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη για παράβαση της υπ’ αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης.

Επίσης, υπό μερικό έλεγχο είναι οι φωτιές στη Βιάννο (Κρήτη) και στη Λευκάδα.

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο (κατηγορίας 4) την Κυριακή σε Αττική, Κύθηρα, Εύβοια, περιοχές της Βοιωτίας, Αργολίδα, περιοχές Κορινθίας και Λακωνίας, Κρήτη, Κυκλάδες, Σάμο, Ικαρία, Χίο, Ψαρά και Λέσβο. Υψηλός (κατηγορίας 3) είναι ο κίνδυνος και σε πολλές άλλες περιοχές.

Δημοφιλή