Ορκίζεται στις 12 το μεσημέρι η υπηρεσιακή κυβέρνηση - Ποιοι θα είναι οι νέοι υπουργοί

Ο Κυριάκος Μητσοτάκη έδωσε στον νέο πρωθυπουργό έναν μπλέ φάκελο με τις υποχρεώσεις της κυβέρνησης έως τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.
.
.
Eurokinissi

Ορκίζεται στις 12:00, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, η υπηρεσιακή κυβέρνηση Σαρμά.

Χθες Πέμπτη, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου ορκίσθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, ως πρωθυπουργός, ο Ιωάννης Σαρμάς, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο οποίος θα ηγηθεί της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ο Κυρ. Μητσοτάκη έδωσε στον Ι. Σαρμά έναν μπλέ φάκελο με τις υποχρεώσεις της κυβέρνησης έως τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Πρόκειται για το ενοποιημένο σχέδιο της κυβερνητικής πολιτικής του 2023, αλλά και σημείωμα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας.

Σε επιστολή του τονίζει, επίσης, ότι επιδίωξη του ευθύς εξ αρχής η εμπέδωση κανόνων και διαδικασιών, που θα εγγυώνται τη θεσμική μνήμη και συνέχεια στην απρόσκοπτη λειτουργία του κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης.

Δημοφιλή