Οργή στις ΗΠΑ με άνδρες που κατέστρεψαν αρχαίους βράχους εκατομμυρίων ετών (Βίντεο)

Προκάλεσαν μη αναστρέψιμη ζημιά σε προστατευμένους βραχώδεις σχηματισμούς ηλικίας 140 εκατομμυρίων ετών.
Lake Mead National Recreation Area - National Park Service

Δύο επισκέπτες στην Εθνικό Πάρκο Lake Mead απαθανατίστηκαν σε βίντεο να καταστρέφουν αρχαίους βραχώδεις σχηματισμούς και τώρα οι φύλακες ζητούν τη βοήθεια του κοινού για τον εντοπισμό των υπόπτων.

Το βίντεο δείχνει τους δύο ανεύθυνους άνδρες να σκαρφαλώνουν στους βράχους κατά μήκος του μονοπατιού Redstone Dune και να σπρώχνουν φαρδιές πλάκες ψαμμίτη στο έδαφος. Ενα νεαρό κορίτσι ακούγεται να ουρλιάζει καθώς οι πέτρες πέφτουν στο κενό και γίνονται σκόνη.

Η ζημιά στους ομοσπονδιακά προστατευμένους σχηματισμούς, οι οποίοι διαμορφώθηκαν με την πάροδο του χρόνου από αμμόλοφους ηλικίας 140 εκατομμυρίων ετών, είναι μη αναστρέψιμη. Ο εκπρόσωπος της περιοχής αναψυχής, Τζον Χέινς, χαρακτήρισε την καταστροφή «τρομερή».

Το βίντεο τραβήχτηκε το απόγευμα της 7ης Απριλίου. Οι φύλακες του πάρκου προέτρεψαν όποιον βρισκόταν στο μονοπάτι εκείνη τη στιγμή ή που μπορεί να έχει πληροφορίες να έρθουν σε επικοινωνία.

Οι άνδρες είναι ύποπτοι για βανδαλισμό και εάν συλληφθούν ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ομοσπονδιακές κατηγορίες και ποινές όπως φυλάκιση ή μεγάλα πρόστιμα.

Η τεράστια περιοχή καλύπτει 1,5 εκατομμύρια στρέμματα με εκπληκτική θέα στα βουνά, μονοπάτια φαραγγιών και δύο ζωτικής σημασίας δεξαμενές που εκτείνονται στα σύνορα της Νεβάδα και της Αριζόνα. Τα θαλάσσια σπορ στη δεξαμενή Lake Mead αποτελούν πόλο έλξης για τους 6 εκατομμύρια ετήσιους επισκέπτες του πάρκου, αλλά η ακραία ξηρασία στη Δύση έχει προκαλέσει πτώση της στάθμης του νερού της λίμνης τα τελευταία χρόνια, αποκαλύπτοντας βυθισμένες βάρκες και πολλά ανθρώπινα λείψανα.

(με πληροφορίες από CNN)

Δημοφιλή