Οσκαρ 2024: Τι συνέβη με τον Αλ Πατσίνο;

«... Και τα μάτια μου βλέπουν το 'Οπενχάιμερ'».
Ο Αλ Πατσίνο στην παρουσίαση του Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, 96α Βραβεία Όσκαρ, 10 Μαρτίου 2024. (AP Photo/Chris Pizzello)
Ο Αλ Πατσίνο στην παρουσίαση του Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, 96α Βραβεία Όσκαρ, 10 Μαρτίου 2024. (AP Photo/Chris Pizzello)
via Associated Press

Μπορεί η ανακοίνωση για την παρουσία του Αλ Πατσίνο στην τελετή απονομής των 96ων Βραβείων Όσκαρ να γέμισε προσδοκίες το κοινό, ωστόσο η εμφάνιση του στο φινάλε της βραδιάς για την απονομή του κορυφαίου βραβείου της διοργάνωσης, του Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας -το οποίο κέρδισε το «Οπενχάιμερ» του Κρίστοφερ Νόλαν- προκάλεσε αν μη τι άλλο, αμηχανία.

Αντί, ως είθισται, να παραθέσει πρώτα τους τίτλους των δέκα ταινιών που απέσπασαν υποψηφιότητα στην κατηγορία -American Fiction, Anatomy of a Fall,
Barbie, The Holdovers, Killers of the Flower Moon, Maestro, Past Lives, Poor Things και The Zone of Interest- ο 83χρονος θρύλος του σινεμά άνοιξε κατευθείαν τον φάκελο και είπε: «... Και τα μάτια μου βλέπουν το ‘Οπενχάιμερ’», με την αίθουσα έκπληκτη να αντιδρά στην αρχή με ένα μάλλον χλιαρό χειροκρότημα.

Όπως αναφέρει το Variety «η παρουσίαση του πιο σημαντικού βραβείου της βραδιάς από τον Αλ Πατσίνο θα μείνει για πάντα στη μνήμη για τη... συντομία του -για να το πούμε ευγενικά».

Αντιδράσεις για την παράλειψη της αναφοράς όλων των υποψήφιων ταινιών υπήρξαν και από το κοινό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένας χρήστης στο X (πρώην Twitter), σχολίασε «Μακάρι ο Αλ να είχε διαβάσει πρώτα όλους τους υποψήφιους. Ανυπομονούσα για λίγη ένταση».

Πάντως, σύμφωνα με τους The New York Times, μετά το τέλος της τελετής, ο ο Μπιλ Κράμερ, διευθύνων σύμβουλος της Ακαδημίας, δήλωσε ικανοποιημένος με την παρουσία του Πατσίνο. «Όλα πήγαν υπέροχα», σχολίασε. «Απλά το διασκέδαζε στη σκηνή».

Δημοφιλή