ΔΙΕΘΝΕΣ
12/12/2020 13:21 EET

Οσοι ταξίδεψαν στα Κανάρια Νησιά θα μπουν σε καραντίνα τα Χριστούγεννα - Και αυτό ενόχλησε πολλούς

Μπήκαν στην βρετανική λίστα των απαγορευμένων ταξιδιών, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων

Bicho_raro via Getty Images

Οι παραθεριστές του Ηνωμένου Βασιλείου στους Κανάριους Νήσους θα μπουν σε καραντίνα μετά την έξαρση νέων κρουσμάτων σε αυτά και αυτό ενόχλησε πολλούς Βρετανούς, καθώς θα κάνουν Χριστούγεννα απομονωμένοι. 

Οι ταξιδιώτες που φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από τα δημοφιλή ισπανικά νησιά από τις 4 π.μ. το Σάββατο πρέπει να απομονωθούν για δύο εβδομάδες.

Ο ταξιδιωτικός πράκτορας TUI ανέφερε ότι στα Νησιά υπάρχουν περίπου 5.000 παραθεριστές από το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Οι Κανάριοι Νήσοι μπήκαν στην βρετανική λίστα των απαγορευμένων προορισμών, καθώς τα κρούσματα αυξήθηκαν ραγδαία. Συνεπώς, όσοι επιστρέφουν από εκεί, αλλά και από κάθε άλλη περιοχή της λίστας επιβάλλεται να μπει σε υποχρεωτική καραντίνα για δύο εβδομάδες.

Η καραντίνα διαρκεί λιγότερο αν οι ταξιδιώτες φτάσουν στην Αγγλία από την Τρίτη και μετά και κάνουν τεστ κορονοϊού, το οποίο θα βγει αρνητικό. 

Ο Στιβ Χέι, από το Μπορνμουθ, έφτασε στο νησί Λανθαρότε την Πέμπτη για διακοπές επτά ημερών αξίας 2.000 £ με την οικογένειά του.

Είπε ότι «εξετάζουν τις επιλογές», καθώς η απομόνωση για 10 ή 14 ημερών κατά την επιστροφή τους θα τους οδηγήσει στην περίοδο των Χριστουγέννων, όταν επιτρέπεται περιορισμένη ανάμειξη νοικοκυριού.

«Φαίνεται πως αυτή η απόφαση δεν ελήφθη με πολλή σκέψη. Υποχρεούμαστε να γυρίσουμε αύριο (Παρασκευή), κάτι που μοιάζει τρελό. Κάθε νησί πρέπει να αξιολογηθεί ξεχωριστά και όχι στο σύνολό τους ως σύμπλεγμα», εξηγεί. 

Η κατάργηση του δημοφιλούς χειμερινού προορισμού από τον κατάλογο των ταξιδιωτικών διαδρόμων είναι ένα μεγάλο πλήγμα για τη βρετανική ταξιδιωτική βιομηχανία, η οποία ήδη αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες.

Πολλές εταιρείες σημείωσαν αύξηση στις κρατήσεις για τα Κανάρια Νησιά όταν προστέθηκαν στη λίστα ταξιδιωτικών προορισμών τον Οκτώβριο.

Εν τω μεταξύ, οι άνθρωποι που φθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Μποτσουάνα και τη Σαουδική Αραβία δεν θα χρειαστεί να απομονωθούν από το Σάββατο μετά την εγγραφή των δύο χωρών στον κατάλογο ταξιδιωτικών διαδρόμων.

 

Πηγή: Sky News