Οταν η Τζούλια Ρόμπερτς ανέβασε το κασέ για τις ηθοποιούς με την «Έριν Μπρόκοβιτς»

Αναγνώρισε ωστόσο ότι η αλλαγή ήρθε μετά τις επιτυχίες της «Pretty Woman», «Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ» και «Ο γάμος του καλύτερου μου φίλου».
Στην πρεμιέρα της ταινίας «Εισιτήριο για τον Παράδεισο», Λονδίνο, 7 Σεπτεμβρίου 2022. (Photo by Scott Garfitt/Invision/AP)
Στην πρεμιέρα της ταινίας «Εισιτήριο για τον Παράδεισο», Λονδίνο, 7 Σεπτεμβρίου 2022. (Photo by Scott Garfitt/Invision/AP)
via Associated Press

Η Τζούλια Ρόμπερτς έσπασε το «γυάλινο ταβάνι» για τις A list γυναίκες σταρ του Χόλιγουντ, όταν ζήτησε αμοιβή 20 εκατομμύρια δολάρια για τον ρόλο της στην ταινία «Έριν Μπρόκοβιτς» του 2000. Μέχρι τότε, καμία γυναίκα ηθοποιός δεν είχε την ίδια αμοιβή με τους άνδρες συναδέλφους της, όπως ο Τομ Κρουζ ή ο Τομ Χανκς, που κυριαρχούσαν στο box office της δεκαετίας του ’90 -όπως και η Ρόμπερτς.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός συμμετείχε σε συζήτηση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων History Talks που διοργάνωσαν η A+E Networks και το History Channel στην Ουάσιγκτον.

Η συντονίστρια της συζήτησης, Γκέιλ Κινγκ ρώτησε την Τζούλια Ρόμπερτς για τις διαπραγματευτικές τακτικές που χρησιμοποιεί για να κερδίζει ίσες αμοιβές.

Η ηθοποιός απάντησε ότι η φύση της δεν είναι να διαμαρτύρεται, αλλά να λέει: «Ας σοβαρευτούμε. Ας είμαστε δίκαιοι».

Η Ρόμπερτς αναγνώρισε ότι κέρδισε την αμοιβή της έχοντας ήδη κάνει επιτυχίες, όπως οι ταινίες «Pretty Woman», «Notting Hill» και «My Best Friend’s Wedding».

«Όταν εργάζομαι, δουλεύω πολύ σκληρά» είπε η Ρόμπερτς. «Είμαι έτοιμη. Είμαι στην ώρα μου. Είμαι προετοιμασμένη. Είμαι χαρούμενη. Είμαι μέσα» τόνισε η ηθοποιός σημειώνοντας ότι θέλει να γνωρίζει ποια θα είναι η αμοιβή της.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, η Ρόμπερτς και η Κινγκ συζήτησαν επίσης για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες όταν μιλούν ανοιχτά, κυρίως όσον αφορά τις αμοιβές των συμβολαίων. Η Τζούλια Ρόμπερτς υποστήριξε ότι ποτέ δεν ανησύχησε μήπως τιμωρηθεί επειδή υπερασπίστηκε τον εαυτό της.

«Μιλώ ανοιχτά και λέω αυτό που έχω στο μυαλό μου. Προσπαθώ να είμαι προσεκτική με τα λόγια μου» ανέφερε η ηθοποιός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, Variety

Δημοφιλή