Παιδιά ξεγυμνωμένα μεταξύ των Παλαιστινίων κρατουμένων από το ισραηλινό στρατό στην Γάζα (βίντεο)

Στο βίντεο που έφερε στο φως το CNN ξεχωρίζουν και έφηβοι. Εκτιμάται πως κρατούνταν σε γήπεδο στην Γιαρμούκ. Τεράστια ερωτήματα που το Τελ Αβίβ δεν έχει απαντήσει.
Youtube/CNN
Youtube/CNN
Youtube/CNN

Επεξεργασμένο βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνει Παλαιστίνιους άνδρες, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον δύο παιδιά, τα οποία κρατούνται από τις ισραηλινές δυνάμεις σε ένα στάδιο στην Λωρίδα της Γάζας.

Τα παιδιά, όπως και οι ενήλικες άνδρες, εμφανίζονται στο βίντεο να φορούν μόνο τα εσώρουχά τους, παρά το κρύο που επικρατεί πλέον στον παλαιστινιακό θύλακα να περπατούν και να κρατούν και τα δύο τους χέρια ψηλά καθώς οι στρατιώτες τα οδηγούν στάδιο.

Σε ένα άλλο καρέ δύο φιγούρες που φαίνονται να είναι τα ίδια αγόρια φαίνονται με τα χέρια τους πάνω από τα κεφάλια τους, καθώς παρατάσσονται σε μονές σειρές με εφήβους και ενήλικες.

Το CNN, που εντόπισε το βίντεο, αναφέρει πως δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει το πότε γυρίστηκε εκτιμάται όμως πως τραβήχτηκε στην Γιαρμούκ, πόλη της Γάζας όπου η ΜΚΟ Euro-Mediterranean Human Rights Monitor είχε κάνει αναφορές για κρατούμενους Παλαιστίνιους.

Δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού δικτύου επικοινώνησαν με τον ισραηλινό στρατό σχετικά με το βίντεο και κυρίως για τα παιδιά που εμφανίζονται σε αυτό αλλά δεν υπήρξε απάντηση.

Σημειώνεται ως εκατοντάδες Παλαιστίνιοι άνδρες και αγόρια έχουν συλληφθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις τις τελευταίες εβδομάδες.

Μάλιστα πριν αρχές Δεκεμβρίου προκάλεσαν σάλο τα βίντεο και οι φωτογραφίες που μετέδωσαν ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα, με δεκάδες παλαιστίνιους αιχμαλώτους που εμφανίζονται μόνο με τα εσώρουχά τους, με δεμένα τα μάτια τους, καθισμένοι στο έδαφος σε πόλη της Γάζας. Τα ισραηλινά ΜΜΕ ανέφεραν πως οι αιχμάλωτοι είναι μέλη της Χαμάς που συνελήφθησαν από ισραηλινούς στρατιώτες αλλά μεταξύ αυτών αναγνωρίστηκαν απλοί πολίτες, όπως δάσκαλοι και υπάλληλοι του ΟΗΕ.

Λίγες ημέρες αργότερα, διεθνή κατακραυγή προκάλεσαν άλλα βίντεο, που είχαν αναρτήσει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ισραηλινοί στρατιώτες που επιχειρούν την Γάζα και φαίνεται να επιδίδονται σε λεηλασίες σε σπίτια Παλαιστινίων, καταστήματα, ακόμη και σε φορτίο με ανθρωπιστική βοήθεια. Άλλοι αρπάζουν από σπίτια εσώρουχα και κοσμήματα και κάνουν χλευαστικά σχόλια και πολλοί χορεύουν στους ρυθμούς δημοφιλούς τραγουδιού με παραλλαγμένους στίχους που χαρακτηρίστηκαν ως ρατσιστικοί κατά των Παλαιστινίων.

Δημοφιλή