«Πανδημία» στην τηλεόραση: Πότε θα σταματήσει το Netflix να κυκλοφορεί νέο περιεχόμενο

Οι επιπτώσεις του κορονοϊού στα παραδοσιακά, καλωδιακά δίκτυα και τις πλατφόρμες streaming.
«Δεν βλέπουμε καμία διαταραχή στις παραγωγές για τους επόμενους μήνες».
«Δεν βλέπουμε καμία διαταραχή στις παραγωγές για τους επόμενους μήνες».
LPETTET via Getty Images

Με έναν μεγάλο αριθμό πολιτών σε πολλές χώρες του κόσμου να βρίσκεται σε καραντίνα και μερικές κυβερνήσεις να έχουν ανακοινώσει απαγόρευση κυκλοφορίας, όλο και περισσότεροι περνούν το χρόνο τους παρακολουθώντας τηλεόραση και κυρίως σειρές.

Ωστόσο, οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στις κινηματογραφικές, θεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές του Χόλιγουντ, είναι δραματικές. Όσον αφορά την τηλεόραση, τώρα γίνεται περισσότερο εμφανής η επιρροή της κρίσης του ιού, καθώς πολλές σειρές μεγάλων αμερικανικών δικτύων αναγκάστηκαν να σταματήσουν τα γυρίσματα και να μην ολοκληρώσουν τρέχουσες σεζόν που ήταν προγραμματισμένες να προβάλλουν το τελευταίο επεισόδιο στο τέλος της άνοιξης ή τις αρχές καλοκαιριού 2020.

Η κρίση έχει επηρεάσει περισσότερο τα παραδοσιακά δίκτυα, με αποτέλεσμα σειρές όπως το «Grey’s Anatomy» του ABC, το «Supernatural» του CW, το «The Flash» του CW, το «The Walking Dead» του AMC και το «The Resident» του FOX, να μην καταφέρουν να παρουσιάσουν τις σεζόν που ξεκίνησαν φέτος, εξαιτίας της μη ολοκλήρωσης των γυρισμάτων ή το στάδιο της μετα-παραγωγής (post-production).

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά και καλωδιακά δίκτυα, οι παραγωγές των υπηρεσιών streaming ανήκουν σε διαφορετική κατηγορία, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Πότε λοιπόν θα σταματήσει το Netflix να κυκλοφορεί νέο περιεχόμενο; «Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ότι βρισκόμαστε πιο μπροστά στη δουλειά μας. Κυκλοφορούμε όλα τα επεισόδια μιας σεζόν με τη μια. Οπότε δεν βλέπουμε καμία διαταραχή στις παραγωγές για τους επόμενους μήνες. Πιθανόν αργότερα, αν η κρίση διαρκέσει περισσότερο, να αρχίσουμε να αισθανόμαστε ότι οι παραγωγές δεν λειτουργούν», δήλωσε ο Τεντ Σαράντος, γενικός διευθυντής περιεχομένου του Netflix, σε συνέντευξή του στο CNN. Ηδη υπάρχουν σειρές και ταινίες που θα βρίσκονται διαθέσιμες στην πλατφόρμα από τους επόμενους μήνες.

Ο Σαράντος χαρακτηρίζει την εξάπλωση του κορονοϊού ως μια «τεράστια αναστάτωση» στον προγραμματισμό και την κάθε παραγωγή άλλων εκδοχών του Netflix σε όλον τον κόσμο. Ο γενικός διευθυντής της πλατφόρμας τόνισε ότι όλα τα συνεργεία που εργάζονται σε παραγωγές του Netflix, θα λάβουν δυο εβδομάδες πλήρους αμοιβής, ενώ εργάζονται από το σπίτι.

«Προσπαθούμε λοιπόν να διατηρήσουμε τους ρυθμούς εργασίας όσο πιο πολύ μπορούμε, σε στιγμές αβεβαιότητας για όλους. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει οικονομική, αν όχι συναισθηματική άνεση», εξήγησε ο Σαράντος.

Πηγή: Forbes

Δημοφιλή