ΔΙΕΘΝΕΣ
14/01/2022 07:06 EET | Updated 14/01/2022 10:25 EET

Πάροχος ρεύματος προτείνει αγκαλιές και χορούς για χαμηλούς λογαριασμούς

Έξαλλοι καταναλωτές και κοινοβούλιο για την προκλητική ανάρτηση.

OZGURCANKAYA VIA GETTY IMAGES

Σάλο έχει προκαλέσει στην Βρετανία email παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας με συμβουλές προς τους πελάτες της για να κρατήσουν μειωμένους τους λογαριασμούς τους εν μέσω της ενεργειακής κρίσης που έχει ξεσπάσει παγκοσμίως.

Στην ανάρτηση της η SSE, μέλος του ομίλου OVO Energy πρότεινε στους καταναλωτές να παίρνουν αγκαλιά τα κατοικίδια ή τα αγαπημένα τους πρόσωπα, να τρώνε τζίντζερ (πιπερόριζα) ή κουάκερ, να κάνουν δουλειές του σπιτιού, να οργανώσουν με τα παιδιά τους έναν διαγωνισμό χούλα-χουπ, να πίνουν περισσότερο νερό, να αγοράσουν μάλλινες κάλτσες ή να κάνουν εκτάσεις - ανατάσεις με μικρά άλματα.

Όπως ήταν αναμενόμενο η εταιρεία αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη με νέα ανάρτηση της κάνοντας λόγω για ατυχές περιστατικό.

«Αυτό το μήνυμα δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε γραφτεί ή να σταλεί σε πελάτες», έγραψε η εταιρεία στο Twitter την Τρίτη, προσθέτοντας ότι «λυπάται ειλικρινά».

Η συγγνώμη ήρθε μετά τον χλευασμό των βουλευτών στο κοινοβούλιο ανεξαρτήτου παρατάξεως καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Το να σου λένε να βάλεις ένα πουλόβερ αντί να ανάβεις τη θέρμανση σου, σε περίπτωση που δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα, σε μια περίοδο τόσο δύσκολη για τόσες οικογένειες, είναι ξεκάθαρα προσβλητικό», είπε στους Financial Times ο Ντάρεν Τζόουνς, βουλευτής των Εργατικών.

Η Τερέσα Βίλιερς, βουλευτής του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, περιέγραψε τη συμβουλή ως «τουλάχιστον αναίσθητη».

«Πολλοί άνθρωποι είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για την αύξηση των λογαριασμών ρεύματος και δεν θα χαρούν να τους λένε να κάνουν άλματα για να παραμείνουν ζεστοί», είπε, σύμφωνα με τον The Guardian.

Παράλληλα πολλοί ήταν αυτοί που μέσω Twitter κατέστησαν πολύ ξεκάθαρα πώς ένιωθαν για τις συμβουλές της SSE:

«Προκλητικό και ανεύθυνο. Εκατομμύρια πολίτες που ζούνε στο όριο της φτώχιας είναι Αμεα η κάποιο μέλος της οικογένειας τους είναι Αμεα. Θα πρέπει και αυτοί να κάνουν άλματα για να ζεσταθούν;»

«Πρόκειται να βάλω πλυντήριο. Μπορείτε να μου πείτε ποιες από τις συμβουλές θα στεγνώσει γρηγορότερα τα ρούχα:

Α) να φορέσω τα βρεγμένα ρούχα και να κάνω άλματα

Β) να πάρω αγκαλιά το κατοικίδιο μου και να πάθουμε μαζί κρυοπαγήματα

Ανυπομονώ για την απάντηση σας.

«Η στιγμή της Μαρίας Αντουανέτας; ”Αν δεν έχει ο λαός ψωμί, ας φάει παντεσπάνι”»

«Δεν ξέρω ποιο είναι χειρότερο. Το γεγονός ότι δημοσίευσαν επισήμως αυτό το μήνυμα ή ότι κάποιοι εργαζόμενοι με πολύ παχυλό μισθό μετά από συνάντηση στη εταιρεία απεφάνθησαν ότι αυτή ήταν μια καλή ιδέα!».