ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16/06/2020 19:38 EEST

Παγκόσμιο Χωριό Ελληνικής Φιλοξενίας, Υγείας και Ευεξίας, στην Αττική

Φιλόδοξη ανακοίνωση από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη

Huffpost GR

Να εκμεταλλευτεί ακόμα περισσότερο τη θετική εικόνα που έχει δημιουργήσει η χώρα μας διεθνώς, ως προς την υγειονομική ασφάλεια που παρέχει στους κατοίκους της αλλά και στους επισκέπτες της, επισήμανε ο Γιώργος Πατούλης, περιφερειάρχης Αττικής, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και πρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ.

Μάλιστα, ο Γιώργος Πατούλης ανακοίνωσε ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο σχέδιο, επιδεικνύοντας την πρόθεσή του να δημιουργήσει στην Αττική ένα χωριό Υγείας, Ευεξίας και Ελληνικής Φιλοξενίας, που θα επιτρέπει στον επισκέπτη να γνωρίσει την αυθεντική ελληνική φιλοξενία μέσα από παραδοσιακά προγράμματα που συμβάλλουν στην Υγεία, με δραστηριότητες Ευεξίας, αρχαία και σύγχρονη γνώση και εκπαίδευση για την μακροβιότητα και την ψυχοσωματική Υγεία.

Το σχέδιο αυτό το ανακοίνωσε στην 1η Συνεδρίαση του Τομέα Τουρισμού Υγείας του ΠΙΣ για τις «προοπτικές του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα μετά την έξαρση και διαχείριση του COVID-19».

Είναι αλήθεια ότι για τον Ιατρικό Τουρισμό, τον Τουρισμό Υγείας και Ευεξίας στην Ελλάδα, ελάχιστες ενέργειες έχουμε κάνει, κυρίως με ιδιωτικές πρωτοβουλίες, είτε της ΕΛΙΤΟΥΡ, είτε ιδιωτικών κλινικών. Οργανωμένα, ως κράτος, ως Υπουργείο Τουρισμού και Υπουργείο Υγείας, δεν έχουμε προχωρήσει κάτι.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι σύμφωνα με μια σχετικά πρόσφατη έρευνα της διαΝΕΟσις, η οποία συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, ο Ιατρικός Τουρισμός και ο Ιαματικός Τουρισμός μπορούν συνολικά να προσθέσουν στο ΑΕΠ της χώρας 13,6 δισ. ευρώ, καθώς και 173.000 νέες θέσεις εργασίας σε διάστημα πέντε ετών, ενώ ο τουρισμός ευεξίας, που απευθύνεται και σε νεότερης ηλικίας άτομα, μπορεί να αποφέρει περίπου άλλα τόσα, δηλαδή 13,5 δισ. ευρώ και 171.000 θέσεις εργασίας σε πέντε χρόνια.

Χαμένες ευκαιρίες λοιπόν, που, ίσως τώρα, θα πρέπει να τις «πιάσουμε από τα μαλλιά».

Μακάρι η Αττική, να αποτελέσει το εφαλτήριο για την ανάδειξη του συγκεκριμένου κλάδου τουρισμού, που επεκτείνει την τουριστική περίοδο και μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στα οικονομικά της χώρας.

Ο περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε ότι «αυτή είναι η χρονιά που η διεθνής αγορά, έχει πράγματι αρχίσει να πιστεύει στην υγειονομική και θεραπευτική υπεροχή της Ελλάδας, καθώς διαπιστώνει, μέρα με τη μέρα, την υψηλή επαγρύπνηση της χώρας ως προς την ασφάλεια του Παγκόσμιου Υγειονομικού Χωριού. Αυτό είναι και το σκαλοπάτι μας, για τη δυναμική  γνωριμία του παγκόσμιου Ταξιδιωτικού κοινού με τον Ελληνικό Τουρισμό Υγείας», τονίζοντας ότι «η σωστή διαχείριση των όποιων κρουσμάτων κορονοϊού ενδέχεται να εμφανιστούν στον τουριστικό πληθυσμό, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο παρόν και το μέλλον του Ελληνικού Τουρισμού αλλά και του Ελληνικού Τουρισμού Υγείας,» επισημαίνοντας ότι «στην Αττική, το επόμενο διάστημα, σκοπεύουμε να αναδείξουμε το υψηλό επίπεδο των ιατρικών υπηρεσιών, αλλά και την αρτιότητα και διεθνή εγκυρότητα των εξαιρετικών επιστημόνων μας. Θεωρούμε ότι μ αυτό τον τρόπο το φετινό καλοκαίρι είναι η στιγμή της γνωριμίας του ταξιδιωτικού κοινού με την φαρέτρα των Ελλήνων ειδικών επιστημόνων, και με τα υψηλού επιπέδου θεραπευτήριά μας, δημόσια και ιδιωτικά, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από τα καλύτερα θεραπευτήρια του κόσμου.»