Πέντε τρόποι για να κάνουμε το σεξ πιο ρομαντικό

Πρέπει να υπάρχει επικοινωνία και κατανόηση στις ανάγκες και τα θέλω του συντρόφου μας.

Αν και το σεξ είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές που μπορούμε να μοιραστούμε με ένα άλλο άνθρωπο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι πάντα ρομαντικό - και μερικές φορές αυτό είναι καλό.

Υπάρχουν οι περιπτώσεις που απλά θέλουμε την ικανοποίηση που μας προσφέρει, άλλες πάλι θέλουμε να εξερευνήσουμε διαφορετικούς τρόπους που θα οδηγήσουν την παρτενέρ μας σε οργασμό και άλλες πρέπει να γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται, πριν ξυπνήσουν τα παιδιά.

Έρχονται όμως και εκείνες οι στιγμές που ζητάμε ρομάντζο στυλ Άρλεκιν προκειμένου να χάσουμε την γη κάτω από τα πόδια μας.

Μόνο που σε καιρούς πανδημίας, με επαγγελματικές και οικογενιεακές υποχρεώσεις σε καθημερινή βάση δεν είναι εύκολο να βρούμε την ρομαντική πλευρά του εαυτούς μας.

Ιδίως αν είμαστε σε μία μακροχρόνια σχέση, η σεξουαλική μας ζωή έχει πολλές φορές απωλέσει την ρομαντική της πλευρά και μοιάζει περισσότερο με μία αδιάφορη διεκπεραίωση, αντίστοιχη της εξόφλησης λογαριασμού.

Για να υπάρχει ρομαντισμός κατά την διάρκεια του σεξ, πρέπει να υπάρχει επικοινωνία και κατανόηση στις ανάγκες και τα θέλω του συντρόφου μας.

Πως μπορούμε λοιπόν να αναδείξουμε την ρομαντική πλευρά του σεξ;

Ο ιστότοπος Ann Summers, μοιράζεται μαζί μας πέντε τρόπους για να το πετύχουμε.

Ο δρόμος προς την κορύφωση δεν ξεκινάει από το υπνοδωμάτιο

Δεν εννοούμε να κάνουμε σεξ οπουδήποτε εκτός από την κρεβατοκάμαρα, αν και γνωρίζουμε ότι αυτό μπορεί να είναι διασκεδαστικό. Απλά, το σεξ δεν αφορά μόνο τη σεξουαλική επαφή αλλά και όσα το περιβάλλουν. Αυτό σημαίνει ειλικρίνεια μεταξύ συντρόφων, ή παρτενέρ.

Αν και μία συζήτηση σε βάθος γι′ αυτά που μας «ανάβουν» στο σεξ να μην είναι πάντα εύκολο πρέπει να θυμόμαστε πως ο σύντροφός μας δεν είναι στο μυαλό μας και συνεπώς δεν μπορεί να διαβάσει την σκέψη μας.

Μπορεί να είναι άβολο, αποτελεί όμως της ασφαλιστική δικλείδα μια υγιούς, ρομαντικής, σεξουαλικής ζωής.

Ατμόσφαιρα και χώρος

Σίγουρα η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το υπνοδωμάτιο μας παίζει σημαντικό ρόλο. Έτσι ρούχα δεξιά αριστερά, παπούτσια εδώ και κει, με άλλα λόγια το αχούρι σε όλο του το μεγαλείο, δεν βοηθάει.

Αντίθετα, κεριά, χαμηλός φωτισμός, απαλή μουσική και τα κατάλληλα εσώρουχα από την πλευρά του γυναικείου πληθυσμού ανεβάζουν την διάθεση.

Η δύναμη της οικειότητας

Ένα από τα βασικά συστατικά του ρομαντισμού είναι η οικειότητα. Μόνο όταν αισθανόμαστε ότι μπορούμε να εμπιστευτούμε τον σύντροφό μας, μπορούμε να εκφραστούμε άνετα και να έρθουμε πιο κοντά.

Το ρομαντικό σεξ, ανεξάρτητα από το τι μας αρέσει, έχει να κάνει με τον χρόνο. Με άλλα λόγια αργές, μακρόσυρτες κινήσεις στον τρόπο που αγγίζουμε τον άλλον, οδηγούν στο επιθυμητό και για τα δύο μέρη αποτέλεσμα, συνοδευμένο πάντα από τα αντίστοιχα φιλιά.

Το μασάζ πάντα βοηθάει.

Εξερευνούμε μαζί

Πολλά είναι τα ζευγάρια που τους αρέσει να δοκιμάζουν καινούργια πράγματα στο σεξ, καθώς το βρίσκουν πολύ ρομαντικό.

Η εξερεύνηση διαφορετικών δρόμων προκειμένου να χαρίσουμε απόλαυση τόσο στον σύντροφο μας όσο και στον εαυτό μας, μπορεί να αποτελέσει την απαρχή για μια καλύτερη σεξουαλική ζωή, βιώνοντας μάλιστα όλο τον ρομαντισμό που επιθυμούμε.

Πηγή: Redonline