ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/10/2021 09:59 EEST | Updated 24/10/2021 10:06 EEST

Πέραμα: Κινδύνευσαν ή υπερέβαλαν οι αστυνομικοί; Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν εντολή να μην συνεχίσουν την καταδίωξη του ύποπτου οχήματος.

Eurokinissi

Τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της απόπειρας ανθρωποκτονίας αντιμετωπίζουν οι επτά αστυνομικοί, που εμπλέκονται στο αιματηρό περιστατικό του Περάματος, κατά το οποίο ένας νεαρός έπεσε νεκρός από τα πυρά τους και ένας δεύτερος τραυματίστηκε.

Ηδη από το βράδυ του Σαββάτου ξεκίνησε μία εσωτερική έρευνα στην ΕΛ.ΑΣ, με σκοπό να διαπιστωθεί εάν οι επτά ένστολοι ακολούθησαν πιστά τις εντολές του κέντρου επιχειρήσεων, εάν ενημέρωσαν για τις εξελίξεις και το κυριότερο εάν άνοιξαν πυρ δικαιολογημένα και με στοχευμένες βολές.

Eurokinissi

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αρχικό στάδιο ο εκφωνητής του κέντρου της Αμεσης Δράσης έδωσε εντολή να μην συνεχίσουν την καταδίωξη του ύποπτου οχήματος, καθώς θεώρησε ότι θα ήταν επικίνδυνη για πολίτες και διώκτες.

Υπάρχει, μάλιστα, και ασάφειες για τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες εμβολίστηκαν οι μηχανές της ΔΙΑΣ, τις θέσεις των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ τη δεδομένη στιγμή, αλλά και το κατά πόσον υπήρξε κίνδυνος για τη ζωή τους και απαραίτητη η χρήση πυρών.

Eurokinissi

Πέρα από τις καταθέσεις των επτά, που ήταν στο σημείο, θα δώσουν κατάθεση και όσοι ήταν στο κέντρο της Άμεσης Δράσης, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η απομαγνητοφώνηση των διαβιβάσεών τους μέσω ασυρμάτου.

Ο εισαγγελέας Πειραιά τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή για να απολογηθούν την Τετάρτη 27/10. Οι έξι αστυφύλακες και ο ένας αξιωματικός (υπαστυνόμος) κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.