ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
15/07/2020 18:06 EEST

Πήραν «πράσινο φως» 8 τουριστικές επενδύσεις ύψους 1,1 δισ. ευρώ

Οι 8 επενδύσεις εντάχθηκαν στις διαδικασίες Στρατηγικών Επενδύσεων του Νόμου 3894/2010.

SHansche via Getty Images

Μπαράζ εγκρίσεων από τη Διϋπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ), η οποία κατά τη σημερινή της συνεδρίαση «άναψε» το πράσινο φως για 8 στρατηγικές, τουριστικές επενδύσεις, συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ, που συμβάλλουν στη δημιουργία 3.300 θέσεων εργασίας.

 

Στις διαδικασίες Στρατηγικών Επενδύσεων του Νόμου 3894/2010, θα ενταχθούν οι παρακάτω 7 επενδύσεις:

- Δημιουργία μαρίνας στη θέση «Βλυχός» της Λευκάδας, κοινό έργο του Δήμου Λευκάδας και του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας. Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 70 εκατομμύρια ευρώ και πρόκειται να δημιουργηθούν 120 θέσεις εργασίας

- Ίδρυση σύνθετου τουριστικού καταλύματος στην περιοχή «Κουμπάρα – Διακοφτό» και ξενοδοχείου 5 αστέρων και τουριστικών κατοικιών στις περιοχές «Τζαμαριά – Φάρος» στην Ίο, από την «105 Α.Ε.». Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 43 εκατομμύρια ευρώ και πρόκειται να δημιουργηθούν 165 θέσεις εργασίας.

- Ανέγερση Boutique Hotel 5 αστέρων και παραθεριστικών κατοικιών στην περιοχή «Πικρί Νερό» στην Ίο, από την «ΝΕΡΟ Α.Ε.». Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 45 εκατομμύρια ευρώ και πρόκειται να δημιουργηθούν 130 θέσεις εργασίας

- Ίδρυση 2 σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων & τουριστικών κατοικιών στην ευρύτερη περιοχή «Παπάς - Λούκας – Μανούσου – Πέτη – Χαμουχάδες» στην Ίο, από την «LUCAS Α.Ε.». Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 90 εκατομμύρια ευρώ και πρόκειται να δημιουργηθούν 160 θέσεις εργασίας.

- Κατασκευή σύνθετου τουριστικού καταλύματος (ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων και τουριστικών κατοικιών) στη θέση «ΒΑΡΚΟ» του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, από την «RND INVESTMENTS GREECE». Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 107 εκατομμύρια ευρώ και πρόκειται να δημιουργηθούν 190 θέσεις εργασίας.

- Δημιουργία σύνθετης τουριστικής επένδυσης τύπου resort με ξενοδοχειακά συγκροτήματα, τουριστικό λιμένα και παραθεριστική κατοικία, στη θέση «Κάστρο» Κυλλήνης στην Ηλεία, από την «TΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΥΛΛΗΝΗ Α.Ε.». Επένδυση 240 εκατομμυρίων ευρώ με 630 θέσεις εργασίας.

- Ιδρυση 2 ξενοδοχείων (Raffles Mykonos & Fairmont Mykonos), τουριστικών κατοικιών και συνεδριακού κέντρου στη Μύκονο, από την «WHITE MULBERRY DEVELOPMENT ΙΚΕ». Κόστος επένδυσης 104 εκατομμύρια ευρώ και 410 θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, η Διυπουργική Επιτροπή, αποφάσισε την τροποποίηση προηγούμενης απόφασης ώστε να υπαχθεί στις διαδικασίες των «Στρατηγικών Επενδύσεων» το σύνολο του επενδυτικού σχεδίου «ELOUNDA HILLS» στην Ελούντα της Κρήτης, από την «MIRUM HELLAS Α.Ε.». Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 410 εκατομμύρια ευρώ και πρόκειται να δημιουργηθούν 960 θέσεις εργασίας, κατά την περίοδο κατασκευής και λειτουργίας.

Η Διϋπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ), συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, Tουρισμού Χάρη Θεοχάρη, Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του υφυπουργού Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη, του γενικού γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα Νικόλαου Μαντζούφα και του γενικού γραμματέα Διεθνών - Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Γρηγορίου Δημητριάδη.

Sponsored Post