ΔΙΕΘΝΕΣ
07/06/2020 12:35 EEST

Περισσότεροι από 140 επιστήμονες χρηματοδοτούμενοι από τον Ζούκερμπεργκ του ζητούν να μπλοκάρει τα μηνύματα του Τραμπ

Αντιδράσεις και από τους εργαζόμενους του Facebook.

ASSOCIATED PRESS

Περισσότεροι από 140 επιστήμονες που χρηματοδοτούνται από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, δήλωσαν ότι το Facebook δεν πρέπει να αφήνει τον Ντόναλντ Τραμπ να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα κοινωνικης δικτύωσης για να «διαδίδει παραπληροφόρηση όσο και εμπρηστικές δηλώσεις».

Η ομάδα των ερευνητών που αποτελείται από περισσότερους από 60 καθηγητές σε κορυφαία ερευνητικά ιδρύματα των ΗΠΑ συμπεριλαμβανομένου και έναν βραβευμένο με Νόμπελ, έστειλαν επιστολή στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Facebook το Σάββατο, 6 Ιουνίου, ζητώντας του να «σκεφτεί αυστηρότερες πολιτικές για παραπληροφόρηση και εμπρηστική γλώσσα που βλάπτει τους ανθρώπους», ειδικά κατά την περίοδο αυτή με τις κοινωνικές αναταραχές λόγω της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ.

Στην επιστολή γίνεται λόγος για την «σκόπιμη παραπληροφόρηση και διχαστική γλώσσα που αντιτίθεται  στους στόχους των ερευνητών που είναι η χρήση της τεχνολογίας για την πρόληψη και την εξάλειψη των ασθενειών, τη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος και τη μεταρρύθμιση του συστήματος ποινικής δικονομίας».

Η επιστολή συντάχθηκε και δημοσιεύθηκε ύστερα από την απόφαση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ να μην αντιδράσει στο μήνυμα του Τραμπ πως «Όταν ξεκινάει η λεηλασία, αρχίζουν οι πυροβολισμοί», χαρακτηρίζοντας το «σαφή υποκίνηση βίας».

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ βρέθηκε αντιμέτωπος και με τους εργαζόμενους στο Facebook, οι οποίοι χαρακτήρισαν λανθασμένη την απόφαση του να μην διαγράψει το μήνυμα του Τραμπ, κάτι στο οποίο προέβει το Twitter, μπλοκάροντας το βίντεο που ανέβασε.

 

Πηγή: The Guardian