ΔΙΕΘΝΕΣ
13/04/2020 22:36 EEST

Πέθανε ναύτης του αεροπλανοφόρου Ρούσβελτ από κορονοϊό

Την Πέμπτη η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε σημαντικά.

Stocktrek Images via Getty Images

Πέθανε την Δευτέρα ο Αμερικανός ναύτης που είχε προσβληθεί από κορονοϊό και ήταν μέλος του πληρώματος του αμερικανικού αεροπλανοφόρου, «Θίοντορ Ρούζβελτ». Πρόκειται για τον πρώτο νεκρό του Covid-19 από το πλήρωμα.

Η ανακοίνωση του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού αναφέρει πως ο ναύτης την περασμένη εβδομάδα εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας στη νήσο Γκουάμ ενώ κατέληξε από επιπλοκές που σχετίζονται με την πανδημία.

Περισσότεροι από 500 ναύτες έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι ο πλοίαρχος του αεροπλανοφόρου απολύθηκε τον περασμένο μήνα μετά από επιστολή του που διέρρευσε στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και μέσω της οποίας ζητούσε βοήθεια από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού για να σωθούν οι ζωές των ναυτών.

Σε αυτή την επιστολή περιέγραφε την κατάσταση με δραματικό τόνο. «Το να ανακληθεί το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματος ενός αμερικανικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρο και να τεθεί σε απομόνωση για δύο εβδομάδες μπορεί να μοιάζει με ασυνήθιστο μέτρο» αλλά «είναι ένας αναγκαίος κίνδυνος», έλεγε, ζητώντας να του επιτραπεί να αποβιβάσει τους ναύτες στο Γκουάμ.

Ο υπουργός Αμυνας, Μαρκ Εσπερ, εξέφρασε τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος και εξέφρασε την θλίψη του για το συμβάν.

«Παραμένουμε αφοσιωμένοι να προστατεύουμε το προσωπικό μας και τις οικογένειες τους», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού, ο ναύτης έκανε το τεστ που βγήκε θετικό στις 30 Μαρτίου και τέθηκε σε καραντίνα μαζί με άλλους τέσσερις ναύτες.

Δύο φορές την ημέρα τον εξέταζε γιατρός ενώ την Πέμπτη η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε σημαντικά.

(Με πληροφορίες από BBC)