Πέθανε ο 15χρονος που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια στη Φλώρινα

Αφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Μονάχου, όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένος.
Eurokinissi

Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Βαρικού Φλώρινας η είδηση του θανάτου του 15χρονου μαθητή μετά από κατανάλωση άγριων δηλητηριωδών μανιταριών.

Ο άτυχος μαθητής είχε μεταφερθεί διασωληνωμένος στο Μόναχο της Γερμανίας όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της οικογένειας, δεν έχει αποφασιστεί ακόμη εάν η κηδεία του νεαρού θα γίνει στην Γερμανία όπου κατοικεί μόνιμα η μητέρα του ή θα μεταφερθεί στην Ελλάδα.

ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τα χαρακτηριστικά τους και τι πρέπει να προσέχουμε

Η είδηση του θανάτου του 15χρονου έχει βυθίσει στο πένθος το μικρό χωριό της Φλώρινας, ενώ από νωρίς το πρωί της Παρασκευής χτυπά πένθιμα η καμπάνα της εκκλησίας.

Συμμαθητές του από το 1ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας αναφέρουν ότι ο άτυχος συμμαθητής τους, είχε ανακοινώσει ότι τις σπουδές του στο Λύκειο θα τις συνέχιζε για καλύτερα σε Σχολείο του Μονάχου.

Ο νεαρός υπέστη οξεία δηλητηρίαση από κατανάλωση άγριων μανιταριών που συνέλεξε από παρακείμενο δάσος μαζί με τον πάτερα του και από το Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, όπου αρχικά μετέβη με έντονη αδιαθεσία, στη συνέχεια διακομίσθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» και ακολούθως στη ΜΕΘ της Παιδιατρικής κλινικής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Ο άτυχος νεαρός με ενέργειες της μητέρας του διακομίσθηκε με ειδική πτήση σε νοσοκομείο του Μονάχου.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Δημοφιλή