Το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας όχι μόνο είναι νηστίσιμο λόγω Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά θα γλείφουμε τα δάχτυλα μας και θα το απολαύσουμε μέχρι τελευταία πιρουνιά.

Έτσι λοιπόν επιλέγουμε να μαγειρέψουμε μια συνταγή με ζυμαρικό και πιο συγκεκριμένα αγαπημένο λινγκουίνι με αγγινάρες, καροτάκι, λιαστές ντομάτες και μπόλικο άνηθο ψιλοκομμένο. Άλλωστε η αγγινάρα αγαπάει τον άνηθο όσο τίποτε άλλο. 

Advertisement
Advertisement

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά.

Υλικά

500 γρ λινγκουίνι

Advertisement

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 καρότο κομμένο σε κύβους

4 αγκινάρες τρυφερές

Advertisement

1 σκελίδα σκόρδο κομμένο σε φετάκια

2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

3 ντομ΄τες λιαστές

Advertisement

3 κ.σ. κρασί λευκό

3 κ.σ. χυμό λεμονιού

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Advertisement

Εκτέλεση

Advertisement

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και χυμό λεμονιού.

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι, το σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρασί, το καρότο και σοτάρουμε.

Στραγγίζουμε τις αγκινάρες, τις κόβουμε σε φέτες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, άνηθο, λίγο νερό και τα σιγοβράζουμε, μέχρι να μείνουνν με λίγη σάλτσα.

Advertisement

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τις αγκινάρες, ανακατεύουμε και τα σερβίρουμε σε πιατέλα.

Tip

Για πιο δυνατή γεύση, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον άνηθο με μάραθο.

Αναδημοσίευση από «Μαγειρεύοντας… σαρακοστιανά», εκδόσεις Φυτράκη, σε επιμέλια συνταγών Βάσιας Χριστοφόρου.