Μια φανταστική συνταγή επιλέγουμε για πιάτο ημέρας που έχει χρόνο παρασκευής μόλις 30 λεπτά.

Έτσι λοιπόν μαγειρεύουμε πένες με κόκκινο πέστο, χρησιμοποιώντας υλικά όπως λιαστές ντομάτες μαζί με φρέσκες. Ενώ αντί για κουκουνάρι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αμυγδαλόψιχα.

Advertisement
Advertisement

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Ψήσιμο: 20 λεπτά

Υλικά

500 γρ. πένες

Advertisement

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

3 ντομάτες λιαστές

Advertisement

2 ντομάτες ξεφλουδισμένες

2 κ.σ. κουκουνάρια

αλάτι και πάπρικα

Advertisement

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες, τα κουκουνάρια και τα σοτάρουμε λίγο. Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες, αλάτι και τα βράζουμε για 10 λεπτά.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο, το ρίχνουμε στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε. Βάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι.

Advertisement

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την σάλτσα και τα ανακατεύουμε.

Advertisement

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με πάπρικα.

Αναδημοσίευση από «Μαγειρεύοντας…σαρακοστιανά» από τις εκδόσεις Φυτράκη σε επιμέλεια συνταγών, Βάσιας Χριστοφόρου.

Advertisement