Μία εξαιρετική συνταγή επιλέγουμε να μαγειρέψουμε για το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας.

Ετοιμάζουμε σαλάτα με ψητά καλαμαράκια με κόκκινες – κίτρινες πιπεριές και φρέσκια τρυφερή ρόκα, ενώ ετοιμάζουμε ντρέσινγκ, με ελαιόλαδο, λευκό κρασί, μουστάρδα, φρέσκα ή ξερά μυρωδικά και χοντροσπασμένο μαύρο πιπέρι.

Advertisement
Advertisement

Καλή όρεξη

Υλικά

500 γρ. φρέσκα καλαμαράκια

3 κόκκινες πιπεριές

3 κίτρινες πιπεριές

1 ματσάκι τρυφερή ρόκα

Advertisement

2 λεμόνια

για το ντρέσινγκ

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Advertisement

4 κ.σ. λευκό κρασί

1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο ή κ.γ τριμμένο ξερό

2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι ή 1 κ.γ. ξερά

Advertisement

1 κ.γ. μαύρο πιπέρι χοντροσπασμένο

1 κ.σ. μουστάρδα

1/2 κ.γ. αλάτι

Advertisement

Εκτέλεση

Advertisement

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια τα καλαμαράκια. Αφαιρούμε τα κοτσανάκια και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την μαρινάδα και κρατάμε το 1/3 της ποσότητας για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα για ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε τα καλαμαράκια με την μαρινάδα και τα αφήνουμε σκεπασμένα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Κόβουμε τα λεμόνια σε τέταρτα. Ψήνουμε στην σχάρα ή στο γκριλ τις πιπεριές, τα καλαμαράκια και τα λεμόνια. 

Advertisement

Στρώνουμε σε ένα πιάτο την ρόκα, βάζουμε πάνω τα καλαμαράκια, τις πιπεριές και τα λεμόνια και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.

Tip

Ψήνοντας τα λεμόνια, ο χυμός τους αποκτά με αυτό τον τρόπο μια πιο βαθιά καραμελωμένη γεύση.

Αναδημοσίευση από Extra Gourmet «Νόστιμα και light», σε συνταγές Βαγγέλη Δρίσκα.