Πιάτο ημέρας: Σουφλέ με καπνιστό σολομό και ταλιατέλες

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα των αυγών δύο κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο.
Andy Krisbianto Herlambang / EyeEm via Getty Images

Ένα άκρως γευστικό φαγητό σερβίρουμε για πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας.

Μαγειρεύουμε σουφλέ με καπνιστό σολομό και ταλιατέλες με επιπλέον υλικά όπως τυρί κρέμα, γραβιέρα τριμμένη, κρέμα γάλακτος ενώ αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και δύο κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 25 λεπτά

Ψήσιμο: 30 λεπτά

Υλικά

500 γρ. ταλιατέλες

400 γρ. σολομός καπνιστός

300 γρ. τυρί κρέμα

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

4 αυγά

1/2 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη

1 κ.γ. ελαιόλαδο

1/2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα νερό και μόλις πάρει μία βράση, προσθέτουμε λίγο αλάτι και τις ταλιατέλες. Τις βράζουμε αλ ντέντε, τις σουρώνουμε, τις βάζουμε σε μια λεκάνη με το λάδι και ανακατεύουμε.

Κόβουμε τον σολομό σε κομμάτια και τον βάζουμε σε ένα μπολ. Χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε το τυρί κρέμα, λίγο αλάτι, πιπέρι, τα προσθέτουμε στο μπολ με τον σολομό και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα στις ταλιατέλες, μαζί με την γραβιέρα.

Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με βούτυρο, στρώνουμε τις ταλιατέλες, περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά.

Αφήνουμε το σουφλέ να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.

Αναδημοσίευση από «Μαγειρεύοντας...για γιορτινές στιγμές» από τις εκδόσεις Φυτράκη σε συνταγές Βάσιας Χριστοφόρου.