Πιάτο ημέρας: Λιγκουίνι με αγκινάρες

Για πιο δυνατή γεύση, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον άνηθο με μάραθο.
swalls via Getty Images

Μια πολύ γευστική συνταγή επιλέγουμε για πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας καθώς θα μαγειρέψουμε λιγκουίνι με αγκινάρες.

Θα χρησιμοποιήσουμε επιπλέον ζαρζαβατικά όπως καρότο και λιαστές ντομάτες μαζί με μπόλικο άνηθο ψιλοκομμένο, τον οποίο μπορούμε να αντικαταστήσουμε με μάραθο αν θέλουμε να δώσουμε μεγαλύτερη ένταση στην γεύση.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

500 γρ. λιγκουίνι

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 καρότο κομμένο σε κύβους

4 αγκινάρες τρυφερές

1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φετάκια

2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

3 ντομάτες λιαστές

3 κ.σ. κρασί λευκό

3 κ.σ. χυμό λεμονιού

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό με τον χυμό λεμονιού.

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι, το σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρασί, το καρότο και τα σοτάρουμε.

Στραγγίζουμε τις αγκινάρες, τις κόβουμε σε φέτες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο, λίγο νερό και τα σιγοβράζουμε, μέχρι να μείνουν με λίγη σάλτσα.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό αλ ντέντε και τα σουρώνουμε. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τις αγκινάρες, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε πιατέλα.

Αναδημοσίευση από «Μαγειρεύοντας...σαρακοστιανά» από τις εκδόσεις Φυτράκη σε επιμέλεια συνταγών, Βάσιας Χριστοφόρου.