Πέννες με φιλέτο τόνου και κάπαρη είναι η συνταγή μας για το πιάτο ημέρας που μαγειρεύουμε εύκολα και γρήγορα σε μόλις 15 λεπτά.

Χρησιμοποιούμε επίσης υλικά όπως ξερό κρεμμύδι και σκορδάκι, φρέσκο μαϊντανό και θυμάρι ενώ σβήνουμε με κρασί.

Advertisement
Advertisement

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Υλικά

500 γρ. πένες

2 φιλέτα φρέσκο τόνο (250 γρ. το καθένα)

Advertisement

1 ξερό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

3 κ.σ. κάππαρη

Advertisement

2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

4 κ.σ φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό

1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί 

Advertisement

ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Advertisement

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Ξεπλένουμε την κάπαρη και την στραγγίζουμε. Κόβουμε τα φιλέτα του τόνου σε μικρότερα κομμάτια.

Advertisement

Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον τόνο. Τα ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5 – 6 λεπτά, προσθέτουμε την κάπαρη, το θυμάρι και σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.

Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία και τις σουρώνουμε. Ρίχνουμε τις πένες στην σάλτσα τόνου, προσθέτουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Αναδημοσίευση από Extra Gourmet «36 λαχταριστές μακαρονάδες» σε συνταγές Βαγγέλη Δρίσκα.

Advertisement