Ευκαιρία για λίγο ψαράκι αυτή την εβδομάδα.

Έτσι για το πιάτο ημέρας μαγειρεύουμε γλώσσα την οποία αλευρώνουμε ελαφρά και στην συνέχεια τηγανίζουμε. Αυτό όμως που δίνει νοστιμιά και ξεχωριστή γεύση στο φαγητό μας είναι το ντρέσινγκ με το οποίο την περιχύνουμε κατά το σερβίρισμα, με κρεμμύδι, λεμόνι, βασιλικό, κάπαρη και λευκό κρασί.

Advertisement
Advertisement

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Μαγείρεμα: 10 λεπτά

Υλικά

8 φιλέτα γλώσσας

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Advertisement

2 κ.σ. κάππαρη

1 κ.σ. ξερό βασιλικό

1 λεμόνι κομμένο σε φέτες

Advertisement

1/4 φλιτζανιού λευκό κρασί

3-4 κ.σ. αλεύρι

2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Advertisement

ελαιόλαδο 

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μαγείρεμα

Advertisement

Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τα φιλέτα γλώσσας και από τις δύο πλευρές

Advertisement

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα φιλέτα ψαριού σε δυνατή φωτιά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.

Παράλληλα σε μία μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το λεμόνι, τον βασιλικό, την κάπαρη και το κρασί. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Πασπαλίζουμε τα τηγανισμένα φιλέτα της γλώσσας με τον μαϊντανό, περιχύνουμε με την σάλτσα κάπαρης και σερβίρουμε.

Advertisement

Tip

Το λάδι για το τηγάνισμα πρέπει να είναι πολύ καυτό για να μην σπάσουν τα τρυφερά φιλέτα της γλώσσας. Όταν οι άκρες των φιλέτων πάρουν χρυσόξανθο χρώμα, είναι έτοιμα για να τα γυρίσουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα και από την άλλη πλευρά.

Αναδημοσίευση από Extra Gourmet «Σε 10 λεπτά!» σε συνταγές του Βαγγέλη Δρίσκα.