Μια πολύ εύκολη και γρήγορο συνταγή για το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας:

Μαγειρεύουμε ομελέτα με τυρί μανούρι, ντομάτα, κρεμμύδι, κρέμα γάλακτος. Και επειδή μας αρέσει να πειράζουμε το φαγητό μας, θα προσθέσουμε και λίγο τριμμένη παρμεζάνα. Ενώ στο τέλος, θα πασπαλίσουμε πριν σερβίρουμε δυόσμο, βασιλικό, μαντζουράνα και δενδολίβανο. 

Advertisement
Advertisement

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Μαγείρεμα: 10 λεπτά

Υλικά

8 αυγά

150 γρ. μανούρι

Advertisement

1 ξερό κρεμμύδι

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

Advertisement

3-4 κ.σ. φρέσκα ανάμεικτα μυρωδικά (δυόσμο, βασιλικό, μαντζουράνα, δενδολίβανο)

ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Advertisement

Εκτέλεση

Κόβουμε την ντομάτα σε μικρούς κύβους.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την ντομάτα  σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά.

Advertisement

Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα, αλατοπιπερώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα σοταρισμένα κρεμμύδια και την ντομάτα.

Advertisement

Τρίβουμε το μανούρι με τα χέρια μας σε όλη την επιφάνεια της ομελέτας. Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Πασπαλίζουμε με τα φρέσκα μυρωδικά και σερβίρουμε.

Αναδημοσίευση από Extra Gourmet «Σε 10 λεπτά!» σε συνταγές του Βαγγέλη Δρίσκα.

Advertisement