Επιλέγουμε για πιάτο ημέρας σφυρίδα, συναγρίδα ή πέρκα και μαγειρεύουμε μια συνταγή με λαχανικά, φρέσκα μυρωδικά και ντρέσινγκ.

Χρησιμοποιούμε υλικά όπως καρότα, φασολάκια, κρεμμύδι, δεντολίβανο και θυμάρι. Για ντρέσινγκ ετοιμάζουμε ένα λαδολέμονο με μουστάρδα και κόλιανδρο.

Advertisement
Advertisement

Καλή όρεξη

Μερίδες: 4-6

Υλικά

για το ψάρι

4 φιλέτα σφυρίδας, συναγρίδας ή πέρκας

3 καρότα

Advertisement

500 γρ. φρέσκα φασολάκια

2 ξερά κρεμμύδια

1 λεμόνι

Advertisement

1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο

1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

για το ντρέσινγκ

Advertisement

1κ.γ. τριμμένο ξερό κόλιανδρο

2κ.σ. χυμό λεμόνι

1 κ.γ. μουστάρδα

Advertisement

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Advertisement

Εκτέλεση

για το ψάρι

Καθαρίζουμε τα καρότα και τα φασολάκια. Κόβουμε τα καρότα σε μπαστουνάκια στο ίδιο μέγεθος περίπου με τα φασολάκια. Αλατίζουμε τα λαχανικά και τα φιλέτα ψαριού και τα πασπαλίζουμε με τα φρέσκα μυρωδίκα.

Advertisement

Τα βάζουμε στο καλάθι του ατμού, συμπληρώνουμε 2-3 δάχτυλα νερό σε μία κατσαρόλα, ακουμπάμε το καλάθι και τα μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.

για το ντρέσινγκ

Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τον κόλιανδρο, την μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι

για το στήσιμο

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμύδια και τα λεμόνια. Σερβίρουμε τα φιλέτα ψαριού με τα λαχανικά, τα κρεμμύδια, τις φέτες λεμονιού και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.

Tip

Εναλλακτικά μαγειρεύουμε το ψάρι στον ατμομάγειρα.

 

Αναδημοσίευση από Extra Gourmet «Νόστιμα και light» από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία σε συνταγές του Βαγγέλη Δρίσκα.