Πιάτο ημέρας: Ψαρονέφρι με ζαμπόν και φρέσκια μοτσαρέλα στο γκριλ

Σερβίρουμε με τρυφερή ρόκα και ντοματίνια.
Getty

Μαγειρεύουμε για πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας μια ιδιαίτερα απλή συνταγή.

Επιλέξαμε ψαρονέφρι το οποίο σοτάρουμε για λίγο και στην συνέχεια σβήνουμε σε ξύδι μπαλσάμικο. Απλώνουμε από πάνω το ζαμπόν με την τριμμένη μοτσαρέλα και το βάζουμε στο γκρίλ. Σερβίρουμε με ρόκα και ντοματίνια.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Υλικά

2 ψαρονέφρια

4 μεγάλες φέτες ζαμπόν

1 μπάλα μοτσαρέλα

12 ντοματίνια κομμένα στη μέση

1 ματσάκι τρυφερή ρόκα

ξίδι μπαλσάμικο

ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ρυθμίζουμε το φούρνο στο γκριλ στους 240 βαθμούς.

Κόβουμε το κάθε ψαρονέφρι σε 8 φέτες. Τις χτυπάμε ελαφρά για να πλατύνουν και τις αλατοπιπερώνουμε.

Ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψαρονέφρι και από τις δύο πλευρές 5 λεπτά συνολικά.

Σβήνουμε με 3 κ.σ. μπαλσάμικο και κατεβάζουμε από την φωτιά.

Παράλληλα κόβουμε το ζαμπόν σε τέταρτα και τρίβουμε την μοτσαρέλα.

Γκρατινάρουμε για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε με ντοματίνια και ρόκα.

Αναδημοσίευση από Extra Gourmet «Σε 10 λεπτά» σε συνταγές του Βαγγέλη Δρίσκα.