ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21/02/2018 15:26 EET | Updated 21/02/2018 22:02 EET

Πικραμμένος: Ανυπόστατα ψεύδη, επί πρωθυπουργίας μου δεν δώσαμε χρήματα σε φαρμακευτικές

Για ανυπόστατα ψεύδη και συκοφαντίες έκανε λόγο ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του από το βήμα της Βουλής για την υπόθεση Novartis.

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι επί πρωθυπουργίας του δεν υπήρξε καμία χρηματική καταβολή σε φαρμακευτική εταιρία. «Επί πρωθυπουργίας μου και επί υπηρεσιακής κυβέρνησης ουδέποτε καταβλήθηκαν από το υπουργείο Υγείας ή οποιοδήποτε άλλο όργανο της τότε υπηρεσιακής κυβέρνησης χρήματα ούτε στην ελεγχόμενη εταιρεία ούτε σε καμιά άλλη φαρμακευτική εταιρεία. Εμείς εκείνο που κάναμε ήταν να δώσουμε χρήματα στον ΕΟΠΥΥ και στα νοσοκομεία. Το επαναλαμβάνω λοιπόν για να γίνει απολύτως σαφές: Ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός δεν χειρίστηκα καμία υπόθεση της Νovartis ούτε εγώ ούτε η υπηρεσιακή κυβέρνηση. Σπεύδω λοιπόν να σας πω ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν υπέγραψε οιαδήποτε υπηρεσιακή πράξη για την τιμολόγηση νέων φαρμάκων», τόνισε συγκεκριμένα.

Σύμφωνα με τον κ. Πικραμμένο, «όσα καταθέτει ο μάρτυς έχουν προφανή στόχο να θίξουν την τιμή και την υπόληψή μου για λόγους τους οποίους πραγματικά δυσκολεύομαι να κατανοήσω, έχω και εγώ όμως υποχρέωση απέναντι στην οικογένειά μου και τον εαυτό μου να προστατέψω την υπόληψη και την τιμή». «Αυτή η περιπέτεια μπορεί να με πίκρανε και έθιξε ευθέως την προσωπικότητά μου ως ανθρώπου και ανώτατου δικαστικού λειτουργού, δεν με έκανε όμως να χάσω την ελπίδα και το κουράγιο», σημείωσε. «Αντίθετα μου έδωσε την ευκαιρία να μετρήσω τους φίλους μου που βρέθηκαν να είναι ακόμα περισσότεροι και με έκαναν να νιώσω πολύ περήφανος γιατί ποτέ κανένας τους σε καμία στιγμή δεν διανοήθηκε ότι αυτή η κατηγορία μπορεί να είναι αληθινή», συνέχισε.

«Παρακαλώ η υπόθεση αυτή να πάει μέχρι το τέλος, να λάμψει η αλήθεια και να παραδοθώ άσπιλος στην κοινωνία», κατέληξε ο κ. Πικραμμένος. 

SOOC