Πλάθιντο Ντομίνγκο: Εισαγγελείς τον συνδέουν με κύκλωμα εκμετάλλευσης ανηλίκων

Η αστυνομία πραγματοποίησε 50 επιδρομές κατά του ΒΑ Group.
via Associated Press

Εισαγγελείς στην Αργεντινή συνδέουν τον διάσημο τενόρο Πλάθιντο Ντομίνγκο με εγκληματική οργάνωση στο Μπουένος Άιρες που επιδιδόταν σε σεξουαλική εκμετάλλευση (περιλαμβανομένων ανηλίκων) καθώς και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του NPR, την προηγούμενη εβδομάδα η αστυνομία πραγματοποίησε 50 επιδρομές κατά του BA Group, που λειτουργούσε υπό το όνομα Buenos Aires Yoga School, και συνελήφθησαν 19 άνθρωποι.

ΜΜΕ στη Λατινική Αμερική παίζουν αποσπάσματα ηχογραφήσεων, προϊόντων παρακολούθησης, όπου ακούγεται η φωνή ενός άνδρα, για τον οποίο οι αρχές υποστηρίζουν πως είναι ο Ντομίνγκο, να κάνει σχέδια με μέλη του κυκλώματος. Δεν έχουν δημοσιοποιηθεί οι ημερομηνίες των υποκλοπών αυτών.

Από το 2019 πάνω από 20 γυναίκες έχουν καταγγείλει ανάρμοστη συμπεριφορά από πλευράς του Πλάθιντο Ντομίνγκο. Ως αποτέλεσμα αυτών των κατηγοριών, ο Ντομίνγκο απομακρύνθηκε από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και παραιτήθηκε από τον ρόλο του ως γενικού διευθυντή της LA Opera. Τον Μάρτιο του 2020, το όνομά του αφαιρέθηκε από πρόγραμμα υποστήριξης νεαρών καλλιτεχνών στη Washington National Opera στην Ουάσινγκτον, όπου ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής και μετά γενικός διευθυντής από το 1996 ως το 2011.

Σε απόσπασμα από τις ηχογραφήσεις από την Αργεντινή, ένας άνδρας για τον οποίο οι εισαγγελείς λένε πως είναι ο Ντομίνγκο ακούγεται να μιλά στη «Μέντι», μια γυναίκα με την οποία φέρεται να κάνει σχέδια για σεξουαλική επαφή. Ο άνδρας ακούγεται να περιγράφει λεπτομέρειες για τα χέδιά του να φύγει από ένα δείπνο χωριστά από τους ατζέντηδες και άλλους εκπροσώπους του για να τη συναντήσει. Σε άλλο ένα απόσπασμα η Μέντι ακούγεται να καλεί τον φερόμενο επικεφαλής του κυκλώματος, Χουάν Πέρκοβιτς, για να πει ότι έχει επιβεβαιώσει τα σχέδια με τον άνδρα, στον οποίο αναφέρεται ως «Πλάθιντο».

Ο 81χρονος πλέον Ισπανός ήταν κάποτε ένας από τους πιο δημοφιλείς αστέρες της όπερας και γνωστός σε όλο τον κόσμο, ως ένας από τους Τρεις Τενόρους, μαζί με τον Λουτσιάνο Παβαρότι και τον Χοσέ Καρέρας. Η καριέρα του ωστόσο είχε δείξει σημάδια ανάκαμψης μετά τις κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά, καθώς επανεμφανίστηκε τους τελευταίους μήνες για εμφανίσεις ανά την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή.