Πλεύρης: Σε αποκλιμάκωση το νέο κύμα της πανδημίας, δεν εξετάζουμε μέτρα πριν τον Σεπτέμβριο

«Πιθανολογούμε ότι προς τα τέλη του έτους θα υπάρχει η διαδικασία των επικαιροποιημένων εμβολίων».
.
.
Eurokinissi

Σε αποκλιμάκωση είναι το νέο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, είπε στην ΕΡΤ ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προσθέτοντας πως δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο να ληφθούν κάποια μέτρα πριν το Σεπτέμβριο.

Ο κ. Πλεύρης δήλωσε ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει πίεση στις κλίνες ΜΕΘ δεν υπάρχουν εισηγήσεις για αλλαγές στο μοντέλο που ακολουθείται. Σημείωσε ότι αυτό το κύμα έχει τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα προηγούμενα, ενώ έστειλε μήνυμα στις ευάλωτες ομάδες να εμβολιαστούν τώρα.

Υπενθυμίζεται πως, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη, στα 136.077 ανήλθαν τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας την εβδομάδα 18- 24 Ιουλίου ενώ 271 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το ίδιο διάστημα. Οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 19% του συνόλου. Το σύνολο των εισαγωγών στα νοσοκομεία της επικράτειας την εβδομάδα αναφοράς ήταν 2.793 ασθενείς (7μερος μ.ό.: 399, 10% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ το σύνολο των εξιτηρίων ανέρχεται σε 2.178 ασθενείς (7μερος μ.ο.: 311, 4% εβδομαδιαία μεταβολή). Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναφοράς ήταν 132.

Επικαιροποιημένα εμβόλια

«Περιμένουμε από τις εταιρείες να έχουμε και τα επικαιροποιημένα εμβόλια. Οπότε ο χρόνος που θα φθάσουν είναι πάρα πολύ κρίσιμος ειδικά για να εμβολιαστούν οι ευάλωτες ομάδες όχι μόνο για την προστασία από τη βαριά νόσηση αλλά και από την απλή μόλυνση. Γι αυτό λέμε ότι είναι τώρα ο χρόνος για τους ευάλωτους πληθυσμούς να εμβολιαστούν. Θέλουμε να δώσουμε αυτό το μήνυμα ότι είναι αυτή η κατάλληλη στιγμή να εμβολιαστούν, καθώς πρέπει να προστατευούν από τη βαριά μόλυνση και αυτά τα εμβόλια προστατεύουν» είπε ο κ. Πλεύρης.

Όπως είπε και η Pfizer και η Moderna κινούνται σε μια κατεύθυνση να ολοκληρώσουν τις δοκιμές των επικαιροποιημένων εμβολίων μέσα στο καλοκαίρι. «Πιθανολογούμε ότι προς τα τέλη του έτους θα υπάρχει η διαδικασία των επικαιροποιημένων εμβολίων» εκτίμησε ο υπουργός.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα