Με πλήρη διαύγεια σκόρπισε τον θάνατο ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας

Ο 28χρονος Αυστραλός, κατηγορείται για την εν ψυχρώ 50 μουσουλμάνων προσκυνητών.
POOL New / Reuters

Πλήρη πνευματική διαύγεια και ακριβή αντίληψη της κατάστασης που αντιμετωπίζει φαίνεται πως έχει ο δράστης των πολύνεκρων επιθέσεων σε δύο τεμένη, στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

″Είχε πνευματική διαύγεια. Φαινόταν να μπορεί να εκτιμήσει τι αντιμετωπίζει και γιατί βρισκόταν εδώ”, δήλωσε ο συνήγορος Ρίτσαρντ Πίτερς, που ορίστηκε για την υπεράσπισή του, στο αυστραλιανό δίκτυο Channel Nine.

Ο Μπρέντον Τάραντ προφυλακίστηκε το Σάββατο χωρίς να απολογηθεί και αναμένεται να επιστρέψει στο δικαστήριο στις 5 Απριλίου. Εις βάρος του 28χρονου Αυστραλού, υποστηρικτή της ακροδεξιάς ιδεολογίας της λευκής υπεροχής, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη δολοφονία 50 μουσουλμάνων που σκότωσε την ώρα της προσευχής της Παρασκευής, ενώσύμφωνα με την αστυνομία πιθανόν να του απαγγελθούν περισσότερες κατηγορίες.

Ο Τάραντ αρνήθηκε να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο και έτσι όρισε έναν το δικαστήριο. Ο Πίτερς δήλωσε ότι θα πρέπει να παραμερίσει το σοκ και τη θλίψη που του προκαλεί η πράξη του Τάραντ και να κάνει τη δουλειά του.

Πηγή: ΑΠΕ

Δημοφιλή