Ποδήλατο στον Φλοίσβο το ηλιοβασίλεμα

... και με την ευκαιρία του φωτορεπορτάζ, ας θυμηθούμε πέντε βήματα που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει αρχίζοντας να μαθαίνει ποδήλατο.
Ποδήλατο το ηλιοβασίλεμα
Ποδήλατο το ηλιοβασίλεμα

Αποτελεί για πολλούς μια ιδιαίτερα σημαντική διέξοδο την δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Ο λόγος για το ποδήλατο που ως μέσο άθλησης και διαφυγής από την πραγματικότητα προτιμάται από πολλούς, με αποτέλεσμα αρκετοί δρόμοι της Αθήνας να έχουν μετατραπεί σε ποδηλατόδρομους ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα.

Ο φακός της Eurokinissi κατέγραψε ώρες ποδηλασίας στον Φλοίσβο με ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Με την ευκαιρία, ας θυμηθούμε πέντε βήματα που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει αρχίζοντας να μαθαίνει ποδήλατο (και καταρχάς πού μπορεί να απευθυνθεί και τι να προσέξει αγοράζοντας το πρώτο του ποδήλατο) όπως τα είχε αναφέρει στην HuffPost o προπονητής τριάθλου και λάτρης του ποδηλάτου, Γιάννης Ψαρέλλης.

«Τα 5 βήματα που θα πρότεινα είναι:

Ιατρικές εξετάσεις. Πριν ασχοληθούμε με οποιαδήποτε μορφής άσκησης οφείλουμε να κάνουμε πλήρεις ιατρικές εξετάσεις. Προσωπικά προτείνω όχι μόνο καρδιογράφημα αλλά και υπέρηχο καρδιάς και τεστ κόπωσης.

Αγορά κατάλληλου ποδηλάτου. Η αγορά σωστού μεγέθους για τα σωματομετρικά μας χαρακτηριστικά αλλά και είδους ποδηλάτου ανάλογα με την ανάγκη μας είναι καθοριστικό τόσο για την ασφάλειά μας όσο και για την ποιότητα της ποδηλατικής μας εμπειρίας.

Δεν είναι εύκολο να επιλέξει κάποιος κατάλληλο ποδήλατο και έτσι ίσως χρειαστεί να προηγηθεί το επόμενο στάδιο που αφορά τη συνεργασία με κάποιο προπονητή. Φυσικά και τα ποδηλατικά καταστήματα έχουν αναβαθμίσει τις υπηρεσίες τους και μπορούν να βοηθήσουν τους καταναλωτές στην επιλογή του εξοπλισμού. Σε μερικές περιπτώσεις αρκετοί κατασκευαστές έχουν ενσωματωμένη εφαρμογή στις ιστοσελίδες τους για την επιλογή του κατάλληλου ποδηλάτου.

Επιλογή προπονητή. Οπως και οποιοδήποτε άθλημα (τένις, ιστιοπλοία, βόλεϊ) έτσι και η ποδηλασία απαιτεί την εκμάθηση αρκετών δεξιοτήτων. Η παρουσία του προπονητή θα μας γλυτώσει από πιθανή χαμένη επένδυση χρόνου και θα μας βοηθήσει να μάθουμε από την αρχή ορισμένες δεξιότητες σωστά.

Πρόγραμμα ενδυνάμωσης και ευκαμψίας. Πέρα από το να κάνουμε ποδήλατο θα πρέπει να ακολουθήσουμε ένα κατάλληλο πρόγραμμα γυμναστικής ώστε να αποφύγουμε τυχόν τραυματισμούς στην ποδηλασία.

Αγορά σωστής ενδυμασίας και αξεσουάρ. Η αγορά κατάλληλων ρούχων (όπως π.χ. τα ποδηλατικά παπούτσια και τα ποδηλατικά σορτς) καθώς και αξεσουάρ όπως το ποδηλατικό κράνος, τα φώτα ποδηλασίας κ.λπ. είναι σημαντικά ζητήματα που μπορούν να ενισχύσουν το αίσθημα ασφάλειας, την άνεση ποδηλάτισης και την ποδηλατική μας απόδοση. Στο υλικό που πρέπει να αγοράσουμε είναι οπωσδήποτε ανταλλακτικά και εργαλεία που θα μας προσφέρουν αυτονομία σε περίπτωση μηχανικής βλάβης (ανταλλακτικές σαμπρέλες, φορητή τρόμπα και εργαλείο) καθώς και ένα φορητό φαρμακείο με τα βασικά των πρώτων βοηθειών και φυσικά φάρμακα για κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις όπως τσίμπημα από κάποιο έντομο».

Δείτε το φωτορεπορτάζ:

Ποδήλατο στο ηλιοβασίλεμα
Ποδήλατο στο ηλιοβασίλεμα
Ποδήλατο στο ηλιοβασίλεμα
Ποδήλατο στο ηλιοβασίλεμα
Ποδήλατο στο ηλιοβασίλεμα
Ποδήλατο στο ηλιοβασίλεμα
Ποδήλατο στο ηλιοβασίλεμα
Ποδήλατο στο ηλιοβασίλεμα
Στον φλοίσβο το ηλιοβασίλεμα
Στον φλοίσβο το ηλιοβασίλεμα