Πούτιν: Ελπίζουμε σε ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας Ρωσίας- Τουρκίας

Για «νέα σελίδα» έκανε λόγο ο Ερντογάν.
via Associated Press

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε ότι ελπίζει να υπογράψει μια συμφωνία για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας με την Τουρκία, καλωσορίζοντας τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Σότσι, στη νότια Ρωσία.

«Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να υπογράψουμε σήμερα ένα μνημόνιο για την ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών μας δεσμών», τόνισε ο Πούτιν κατά την έναρξη της συνάντησης με τον Ερντογάν, που μεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση.

Ο Τούρκος πρόεδρος από την πλευρά του τόνισε ότι ελπίζει η συνάντησή του σήμερα με τον Πούτιν να ανοίξει μια νέα «σελίδα» στις διμερείς σχέσεις, προσθέτοντας ότι θα αναφερθεί κυρίως στη Συρία, όπου η Άγκυρα θέλει να ξεκινήσει μια νέα στρατιωτική επιχείρηση.

Παράλληλα χαρακτήρισε εποικοδομητικές τις συναντήσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και είπε ότι είναι σημαντικό ο πυρηνικός σταθμός στο Άκουγιου που κατασκευάζει ο ρωσικός πυρηνικός κολοσσός Rosatom στη νότια Τουρκία να ολοκληρωθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν οριστεί.

Η συνάντηση, λιγότερο από τρεις εβδομάδες από τότε που είχαν συνομιλίες στην Τεχεράνη, λαμβάνει χώρα αφού η Τουρκία βοήθησε στο κλείσιμο συμφωνίας για την επανέναρξη των εξαγωγών σιτηρών της Ουκρανίας από τη Μαύρη Θάλασσα, που είχαν μπλοκαριστεί από τη Ρωσία στο πλαίσιο της εισβολής της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters