Πούτιν: Κατακρίνει δημόσια υπουργό του ότι «χαζεύει» (Βίντεο)

Για αρκετά λεπτά κατηγόρησε τον Υπουργό Εμπορίου για γραφειοκρατικές καθυστερήσεις στην παραγγελία πολιτικών και στρατιωτικών αεροπλάνων.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, δεξιά, και ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντένις Mαντούροφ φτάνουν για να παρευρεθούν στα εγκαίνια του Διεθνούς Σαλονιού Αεροπορίας και Διαστήματος MAKS-2021 στο Zhukovsky, Ρωσία, Τρίτη 20 Ιουλίου 2021
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, δεξιά, και ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντένις Mαντούροφ φτάνουν για να παρευρεθούν στα εγκαίνια του Διεθνούς Σαλονιού Αεροπορίας και Διαστήματος MAKS-2021 στο Zhukovsky, Ρωσία, Τρίτη 20 Ιουλίου 2021
via Associated Press

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχασε την ψυχραιμία του κατά την πρώτη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου του το 2023, επικρίνοντας δημόσια τον υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Για αρκετά λεπτά κατηγόρησε τον Ντένις Μαντούροφ για γραφειοκρατικές καθυστερήσεις σχετικά με την παραγγελία πολιτικών και στρατιωτικών αεροπλάνων.

«Πολύ καιρό, αργεί πάρα πολύ», είπε ο Ρώσος ηγέτης, και συνέχισε την ”κατσάδα” του.”Τι χαζεύεις; Πότε θα υπογραφούν οι συμβάσεις;”

Η πρώτη συνάντηση της κυβέρνησης έγινε την ίδια μέρα που ο Πρόεδρος Πούτιν αντικατέστησε τον ανώτατο διοικητή του στην Ουκρανία μετά από μόλις τρεις μήνες.

Σε μια κατά τα άλλα καλοδιάθετη βιντεοκλήση που προβλήθηκε στη ρωσική τηλεόραση, στην οποία ο Πρόεδρος Πούτιν επαίνεσε τον χειρισμό της οικονομίας από τους υπουργούς του, ο Πρόεδρος Πούτιν διέκοψε επανειλημμένα τον κ. Mαντούροφ, καθώς ο υπουργός παρουσίαζε σχέδια για αεροπλάνα, ελικόπτερα και σκάφη.

″Αυτά το ζήτημα με τα 700 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των ελικοπτέρων... πρέπει να το διευθετήσετε με το υπουργείο Άμυνας... αρκετές επιχειρήσεις δεν έχουν λάβει ακόμη παραγγελίες”, παραπονέθηκε.

Ο Μαντούροφ αποτελεί πιστό μέλος της υπουργικής ομάδας Πούτιν από το 2012. Συνοδεύει τακτικά τον Ρώσο πρόεδρο σε ταξίδια σε ξένες και εγχώριες επισκέψεις. Το περασμένο καλοκαίρι του ανατέθηκε το καθήκον να επιβλέπει τη βιομηχανία όπλων της Ρωσίας, όταν οι ελλείψεις είχαν ήδη αποκαλυφθεί στο πεδίο της μάχης.

Καθώς εξήγησε ότι το Υπουργείο του είχε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για την παραγωγή κινητήρων ελικοπτέρων στην Αγία Πετρούπολη που κατασκευάζονταν προηγουμένως στην Ουκρανία, ο πρόεδρος παραπονέθηκε ότι αυτό το εγχείρημα καθυστερούσε πολύ.

Καθώς ο δημόσιος εξευτελισμός του υπουργού πλησίαζε στο τέλος του, υποσχέθηκε ότι το τμήμα του θα έκανε το καλύτερο δυνατό με τους οικονομικούς του εταίρους. Αλλά αυτό σαφώς δεν ήταν αρκετό για να καθυσηχάσει έναν ολοένα και πιο θυμωμένο Πούτιν.

″Όχι, κάντε το μέσα σε ένα μήνα. Δεν καταλαβαίνετε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε; Πρέπει να γίνει σε ένα μήνα, όχι αργότερα”.

Πηγή: BBC

Δημοφιλή