Ποιες αεροπορικές εταιρείες θα συνδέουν την Αθήνα με το εξωτερικό

Με αργούς ρυθμούς επανερχόμαστε στη νέα πραγματικότητα, όσον αφορά τις αερομεταφορές.
NurPhoto via Getty Images

Με την κατάσταση της πανδημίας να παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης και έπειτα από τα προληπτικά μέτρα που αποφασίστηκαν στις μεταφορές (υποχρεωτική χρήση μάσκας κ.ά.), ήδη, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες, ύστερα και από τις προτάσεις της κομισιόν, άρχισαν να βάζουν δρομολόγια προς την Ελλάδα.

Βεβαίως, μέχρι τις 31 Μαΐου, η χώρα μας έχει απαγορεύσεις πτήσεων από και προς: Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ολλανδία, και μέχρι 14 Ιουνίου από και προς: Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Τουρκία.

Οσον αφορά στα δρομολόγια εσωτερικού, η AEGEAN ήδη από τις 18 Μαΐου ενίσχυσε τα δρομολόγια προς: Ηράκλειο, Χανιά, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και από 25 Μαΐου προς: Ρόδο, Κέρκυρα, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο και τους υπολοίπους προορισμούς του δικτύου εσωτερικού.

Επίσης, σταδιακά μέχρι τα τέλη Μαΐου, θα προχωρήσει και στην επανέναρξη διασύνδεσης με μερικούς βασικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς, από την Αθήνα προς: Μόναχο, Ζυρίχη, Φρανκφούρτη και Γενεύη, ενώ θα αυξήσει τις πτήσεις προς τις Βρυξέλλες, το μοναδικό προορισμό εξωτερικού που έως σήμερα δεν είχαν ανασταλεί.

Κι ακόμη, η Lufthansa ξεκίνησε πτήσεις από και προς Φρανκφούρτη, η KLM ξεκινά πτήσεις από και προς Ολλανδία από τις 6 Ιουνίου, η British από και προς το Λονδίνο στις 19 Ιουνίου, η Air Canada από και προς Τορόντο και Μόντρεαλ στις 25 Ιουνίου και η Emirates από και προς Ντουμπάι την 1η Ιουλίου, ενώ οι συνδέσεις από και προς ΗΠΑ θα ξεκινήσουν στις 2 Ιουλίου με την Delta και στις 7 Ιουλίου με την American.

Ακολουθούν όλα τα μέχρι στιγμής προγραμματισμένα δρομολόγια:

.
.
HuffPost Greece