Μένιος Φουρθιώτης: Ποινή φυλάκισης 26 μηνών με αναστολή

Απαλλάχθηκε από τις βαρύτερες κατηγορίες, λόγω προτέρου σύννομου βίου.
.
.
Eurokinissi

Με απαλλαγή με τις βαρύτερες κατηγορίες και αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου σύννομου βίου, ο Μένιος Φουρθιώτης έφυγε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας με ποινή 26 μηνών με αναστολή, αφού κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία (5-2) ψευδή καταγγελία στις ημερομηνίες 17, 19 και 21.4.2021 και για ηθική αυτουργία κατά συρροή σε παράνομη οπλοφορία από κοινού

Αθώοι οι συγκατηγορούμενοι

Αθώοι για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των αστυνομικών κρίθηκαν και οι δύο συγκατηγορούμενοι του Μένιου Φουρθιώτη.

Και στους δύο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και τους επιβλήθηκε ποινή 32 μηνών στον έναν και 29 μηνών στον δεύτερο και κατά συνέπεια αποφυλακίζονται.

Ειδικότερα, ο δεύτερος κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος ομόφωνα για εγκληματική οργάνωση, έκρηξη, και διακεκριμένη φθορά, αθώος κατά πλειοψηφία (4-3) για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ένοχος ομόφωνα για οπλοκατοχή και κατά πλειοψηφία (6-1) για διακεκριμένη οπλοφορία και οπλοκατοχή από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Ο τρίτος κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος ομόφωνα για εγκληματική οργάνωση, έκρηξη, εκρηκτικό μηχανισμό και διακεκριμένη φθορά, αθώος κατά πλειοψηφία (4-3) για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και οπλοχρησία και ένοχος ομόφωνα για οπλοκατοχή και κατά πλειοψηφία (6-1) για διακεκριμένη οπλοφορία και οπλοκατοχή από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Τέλος, ο τέταρτος κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα αθώος για όλες τις πράξεις που κατηγορήθηκε.

Κ. Γώγος: Το Δικαστήριο αποφάσισε απαλλαγή των εντολέων μας

«Μετά από έναν μακροσκελή δικαστικό αγώνα το δικαστήριο αποφάσισε την απαλλαγή των εντολέων μας για το σύνολο σχεδόν των κακουργημάτων» ανέφερε ο Κωνσταντίνος Γώγος, συνήγορος ενός εκ των συγκατηγορουμένων του Μένιου Φουρθιώτη.

Πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή