ΔΙΕΘΝΕΣ
12/12/2018 19:29 EET | Updated 12/12/2018 19:44 EET

Τρία χρόνια φυλακή στον πρώην δικηγόρο του Τραμπ, με «καρφιά» κατά του Προέδρου

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου υπογράμμισε ότι ο Κοέν λειτουργούσε για λογαριασμό του Αμερικανού Προέδρου.

Associated Press

O πρώην δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κοέν, ο οποίος παλιότερα είχε δηλώσει ότι θα έτρωγε μέχρι και σφαίρα για χάρη του Προέδρου, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 36 μηνών. 

Ο Κοέν καλείται να παρουσιαστεί στις φυλακές στις 6 Μαρτίου, κερδίζοντας κάποιους μήνες ελευθερίας ακόμα.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση του Guardian, ο πρόεδρος του δικαστηρίου υπογράμμισε ότι ο Κοέν λειτουργούσε για λογαριασμό του Αμερικανού Προέδρου.

Ο ίδιος ο δικηγόρος, άφησε σαφείς αιχμές κατά του πρώην εργοδότη του και νυν Πλανητάρχη, λέγοντας: «Πρόσφατα, ο πρόεδρος με αποκάλεσε αδύναμο σε ένα tweet του. Είχε δίκιο, αλλά για διαφορετικό λόγο από αυτόν που υπονοούσε. Ήταν επειδή επανειλημμένα ένιωθα ότι ήταν καθήκον μου να καλύψω τις βρώμικες πράξεις του».

Όπως είπε επίσης στο δικαστήριο: «Από τη μέρα που δέχτηκα να δουλέψω για τον Τραμπ, βιώνω μια προσωπική, ψυχική φυλάκιση».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην δικηγόρος και κάποτε πρόσωπο εμπιστοσύνης του Ρεπουμπλικανού προέδρου παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα στο Κογκρέσο για τις επαφές που είχε με Ρώσους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

Ο Κόεν δήλωσε ένοχος για φοροδιαφυγή, ψευδείς τραπεζικές δηλώσεις, παραβάσεις περί κανόνων χρηματοδότησης προεκλογικής εκστρατείας και για ψευδορκία ενώπιον του Κογκρέσου.

Η εισαγγελία της Νέας Υόρκης ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Τραμπ έδωσε εντολή στον Κόεν να πραγματοποιήσει πληρωμές προς την  πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς και την πρώην playmate Κάρεν ΜακΝτούγκαλ για να εξαγοράσει τη σιωπή τους, για σχέσεις που φέρονται να είχαν με τον Αμερικανό Πρόεδρο, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016.

 

Με πληροφορίες από Guardian

Sponsored Post