ΔΙΕΘΝΕΣ
15/02/2018 07:58 EET | Updated 15/02/2018 07:58 EET

Ποιος είναι ο Νίκολας Κρουζ, δράστης της επίθεσης στο σχολείο στη Φλόριντα

Mark Wilson via Getty Images

Πρώην μαθητής, ο οποίος είχε αποβληθεί, είναι ο φερόμενος δράστης της αιματηρής επίθεσης σε λύκειο της Φλόριντα στις ΗΠΑ με 17 νεκρούς, η είδηση της οποίας κάνει τον γύρο του κόσμου.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των New York Times, ο σερίφης Σκοτ Ίσραελ είπε πως ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ ήταν στο παρελθόν μαθητής στο Marjory Stoneman Douglas High School στο Πάρκλαντ, αλλά αποβλήθηκε επειδή «είχε μπλέξει» και γράφτηκε σε άλλο σχολείο στην κομητεία Μπρόγουορντ, σύμφωνα με τις αρχές.

 

 

Άνθρωποι που τον γνωρίζουν τον περιέγραψαν ως «προβληματικό παιδί» που αρεσκόταν να δείχνει τα όπλα του, να καυχιέται για φόνους ζώων και που η μητέρα του έφτανε στο σημείο να καλεί την αστυνομία στο σπίτι για να τον «λογικέψει». Σε ένα σχολείο με περίπου 3.000 μαθητές, δεν ήταν και πολύ ανοιχτός και είχε λίγους φίλους, αλλά προκαλούσε τον φόβο λόγω της ασταθούς συμπεριφοράς του και της ροπής του προς τη βία. «Είχε πάντα όπλα πάνω του» είπε μαθητής στο WFOR-TV. «Τα τρελά που έκανε δεν ήταν για το σχολείο, και τον έδιωξαν πολλές φορές για τέτοια πράγματα».

 

 

Ωστόσο, ο Τζιμ Γκαρντ, καθηγητής Μαθηματικών που τον είχε στην τάξη του στο πρώτο εξάμηνο toy 2016-2017, είπε πως στην τάξη ήταν ήσυχος και δεν προκαλούσε προβλήματα- αν και θυμάται πως κάποια στιγμή η διεύθυνση του σχολείου είχε προβληματιστεί. «Λάβαμε emails σχετικά με αυτόν» θυμάται ο ίδιος, ενώ αναφέρει πως αρκετοί μαθητές του είχαν πει πως ασχολούνταν με μια κοπέλα «στο σημείο του stalking».

 

 

Σύμφωνα με όσα είπε μαθητής σε σταθμό του Μαϊάμι, στο σχολείο χιουμοριστικά έλεγαν πως, αν κάποιος ήταν να ανοίξει πυρ στο σχολείο, θα ήταν ο Κρουζ- και για αυτό οι μαθητές τον φοβούνταν και έμεναν μακριά του.

Ο ίδιος έχει έναν αδελφό, τον Ζάκαρι, και είναι υιοθετημένοι. Ο θετός πατέρας τους πέθανε πριν μερικά χρόνια, ενώ ο ίδιος φέρεται να είχε πει σε συμμαθητή του πως τον είχαν διώξει από δύο ιδιωτικά σχολεία, είχε μείνει στην ίδια τάξη και ήθελε να γίνει στρατιωτικός.