«Πόρτα ανοιχτή» στην υπέροχη φθινοπωρινή γιορτή της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών

Ραντεβού το Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2023, 10.00-17.00, στην Α’ Πλατεία Ψυχικού (πρώην Blue Bell).
.
mrs via Getty Images
.

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή μας προσκαλεί για ακόμα μια
φορά, σε μία φθινοπωρινή γιορτή γεμάτη από χειροποίητα, σπιτικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα το Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2023, 10.00-17.00, στην Α’ Πλατεία Ψυχικού (πρώην Blue Bell).

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τη συμμετοχή των καλλιτεχνικών της ομάδων σε
φεστιβάλ και δράσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σύντομο ιστορικό της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών / Πόρτα Ανοιχτή

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, ειδικώς αναγνωρισμένο
φιλανθρωπικό σωματείο, ιδρύθηκε το 1972 για να προσφέρει μια θέση στον ήλιο στον άνθρωπο με εγκεφαλική παράλυση στην Ελλάδα. Γιορτάζοντας την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυση της, η Εταιρεία δεν κλείστηκε ποτέ στον εαυτό της, ούτε απομόνωσε τα άτομα με αναπηρίες. Αντίθετα, αποβλέπει πάντα στην άρση των φραγμών που δημιουργούν η άγνοια και η προκατάληψη και
προσπαθεί να χτίζει στέρεες γέφυρες επικοινωνίας. Προσφέρει σεβασμό, υποστήριξη, ενθάρρυνση και ελπίδα στον άνθρωπο με αναπηρία σε κάθε στάδιο της ζωής του, ενώ συγχρόνως βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας, μετεκπαιδεύει στελέχη, ενημερώνει την κοινή γνώμη και ενθαρρύνει την επιστημονική έρευνα, κυρίως γύρω από τα αίτια της εγκεφαλικής παράλυσης και πιθανά μέτρα πρόληψης. Το κλίμα αυτό χαρακτηρίζει όλο το έργο της, και με το πρωτοποριακό της πνεύμα ανοίγει διαρκώς καινούριους δρόμους και επεκτείνει τον ορίζοντα του ανθρώπου με εγκεφαλική παράλυση.

Πιστεύει πως η παιδεία, η καλλιέργεια και η τέχνη αποτελούν καθοριστικά συστατικά στη ζωή κάθε ανθρώπου, είναι αποφασισμένη να μη δειλιάσει όσο υπάρχει ένα παιδί, ένας νέος ή ένας ενήλικας που χρειάζεται τη βοήθειά της, και δε θα παύσει ποτέ να προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, και να αποβλέπει σ’ έναν θαυμαστό, καινούριο κόσμο που θα τον μοιραστούμε όλοι.
Στο Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης «Πόρτα Ανοιχτή» προσφέρεται καθημερινά και δωρεάν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και προγραμμάτων για την εκπαίδευση, αποκατάσταση, ψυχαγωγία και κοινωνική ένταξη 240 παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με εγκεφαλική παράλυση.

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή έχει τιμηθεί δύο φορές από την Ακαδημία Αθηνών για το «πολύπλευρο κοινωνικό και προνοιακό της έργο», καθώς και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Ευποιίας.

Είναι Οργανωτικό Μέλος για την Ελλάδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Εγκεφαλικής Παράλυσης (ICPS) και μέλος του European Association of Service Providers for Persons with Disabilities (EASPD), της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και του «Δικτύου».

Η πρόσκληση της φθινοπωρινής γιορτής
Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών - Πόρτα Ανοιχτή
Η πρόσκληση της φθινοπωρινής γιορτής

Info:

Διεύθυνση: Μ. Γερουλάνου 117, 164 52, Αργυρούπολη
Τηλ.: 210 9622290 / e-mail: opendoor@eps-ath.gr / www.eps-ath.gr