Πώς ένα κουνούπι βοήθησε την αστυνομία να συλλάβει διαρρήκτη

Οι εξετάσεις DNA έδειξαν ότι το αίμα ανήκε σε έναν άνδρα με το επώνυμο Τσάι.
Fehrum / 500px via Getty Images

Οι αρχές στη Φουζού, στην επαρχία Φουτζιάν της Ανατολικής Κίνας, κατάφεραν να οδηγήσουν έναν διαρρήκτη στη δικαιοσύνη αναλύοντας το DNA από τον λεκέ αίματος που άφησε στον τοίχο ένα κουνούπι.

Κατά την εξέταση του τόπου του εγκλήματος η αστυνομία παρατήρησε ότι ο διαρρήκτης, ο οποίος φαίνεται να παραβίασε το σπίτι αφού ανέβηκε στο μπαλκόνι, μπορεί να πέρασε τη νύχτα εκεί, και αφού βρήκαν μια κηλίδα αίματος που άφησε ένα λιωμένο κουνούπι σε έναν τοίχο, αποφάσισαν να εξετάσουν το αίμα για DNA.

.
.
Screenshot of D Video

Οι αστυνομικοί βρήκαν περισσεύματα από ζυμαρικά και μαγειρεμένα αυγά στην κουζίνα, κουβέρτες και μαξιλάρια που πήραν από την ντουλάπα και τα άφησαν στο κρεβάτι, καμένα λιβάνια, όλα στοιχεία που δείχνουν ότι όποιος διέρρηξε το διαμέρισμα πέρασε κάποιο χρόνο εκεί.

Όταν λοιπόν είδαν ένα νεκρό κουνούπι και δύο κηλίδες αίματος σε έναν από τους τοίχους, αποφάσισαν ότι το αίμα άξιζε να αναλυθεί, αναφέρει δημοσίευμα του Global Times.

Οι εξετάσεις DNA έδειξαν ότι το αίμα ανήκε σε έναν άνδρα με το επώνυμο Τσάι.

Δύο εβδομάδες μετά τη ληστεία, ο Τσάι προσήχθη για ανάκριση και ομολόγησε τη διάρρηξη, καθώς και τρεις άλλες διαρρήξεις για τις οποίες ήταν ύποπτος. Επί του παρόντος κρατείται εν αναμονή της δίκης.

Δημοφιλή