Πώς μια κερασιά φέρνει κάθε χρόνο δισεκατομμύρια στην Ιαπωνία

Η πιο κερδοφόρα επιχειρηματική ιδέα.
ASSOCIATED PRESS

Οι ανθισμένες κερασιές αντιπροσωπεύουν την αναγέννηση της φύσης και την αρχή μιας εποχής αναγέννησης στην ιαπωνική κουλτούρα.

Αντιπροσωπεύει όμως και την οικονομική αναγέννηση. Πέρσι, κατά τη διάρκεια της περιόδου που ανθίζουν οι κερασιές, πέντε εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν την Ιαπωνία και ενίσχυσαν την οικονομία κατά 2,7 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Και αυτό δεν έγινε μόνο μια χρονιά. Κάθε χρόνο, στη διάρκεια του Hanami (σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «παρατήρηση των λουλουδιών»), χιλιάδες κόσμου συρρέουν τον Απρίλιο και τον Μάιο για να θαυμάζουν το θαύμα της φύσης, όπως αποτυπώνεται σε ένα λουλούδι κερασιάς.

Ντόπιοι ή μη, συγκεντρώνονται και κάθονται κάτω από τα εντυπωσιακά δέντρα με τα ροζ άνθη, κάνοντας πικνίκ, πίνοντας ποτά ή ακούγοντας μουσική. Και φυσικά φωτογραφίζοντας τα.

Δεδομένου του μεγέθους της χώρας, τα άνθη κερασιάς κάνουν την εμφάνισή τους σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα ανά περιοχή και μένουν μόνο για λίγες μέρες. Για παράδειγμα, στο νησί Οκινάουα εμφανίζονται τον Φεβρουάριο, αλλά στην υπόλοιπη χώρα μπορεί να τα συναντήσετε από τα τέλη του Μάρτη ως και τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου.

Anadolu Agency via Getty Images
ASSOCIATED PRESS
Kim Kyung Hoon / Reuters
Issei Kato / Reuters
Issei Kato / Reuters
taketan via Getty Images

Πηγή: BBC