Πώς μπορούμε να ελέγξουμε τα κιλά μας χωρίς να ρίξουμε μια ματιά στη ζυγαριά

Οι αριθμοί στη ζυγαριά δεν σημαίνουν πολλά όσον αφορά τη φυσική μας κατάσταση.
.
Peter Dazeley via Getty Images
.

Τα οφέλη από την τακτική άσκηση είναι αμέτρητα – από την ψυχική υγεία μέχρι την αντοχή και τον καλύτερο ύπνο.

Ωστόσο, πολύ συχνά, ο στόχος μας στο να ασκούμαστε έχει να κάνει με την απώλεια βάρους – ποιες ασκήσεις μας βοηθούν να χάσουμε λίπος από την κοιλιά κ.λπ.

Για πολλούς ανθρώπους, αυτό μπορεί να συνοδεύεται από πολλές συναισθηματικές επιπλοκές που δημιουργούν εμπόδια στην άσκηση και συχνά αφαιρούν την εμπειρία της χαράς και της υγείας που μπορεί να προσφέρει η άσκηση.

Επιπλέον, η μέτρηση του πόσο έχουμε βελτιωθεί ως προς τη φυσική μας κατάσταση με έναν αριθμό σε μια κλίμακα δεν είναι ακριβώς ακριβής, καθώς οι περισσότερες ασκήσεις προκαλούν συσσώρευση μυών. Οι μύες είναι πιο πυκνοί από το λίπος που σημαίνει ότι μπορούμε να καταλήξουμε να έχουμε περισσότερο βάρος όσο περνάει ο καιρός. Πρόσφατη έρευνα δείχνει επίσης ότι το μέγεθος του σώματος δεν αντιστοιχεί απαραίτητα στην υγεία.

Ωστόσο, η παρακολούθηση του πόσο βελτιώνεται η φυσική μας κατάσταση με την πάροδο του χρόνου μπορεί συχνά να μας βοηθήσει ως προς το να αποκτήσουν κίνητρο οι συνεχείς προσπάθειές μας για να συνεχίσουμε με τα προγράμματα άσκησης που ακολουθούμε.

Ας ορίσουμε προσωπικούς στόχους άσκησης

Κανένας δεν γνωρίζει το σώμα μας και τη σχέση μας με το fitness καλύτερα από εμάς. Ενώ το να είμαστε υπόλογοι μόνο στον εαυτό μας μπορεί να είναι δύσκολο, ο καθορισμός στόχων φυσικής κατάστασης θα βοηθήσει.

Είτε αυτό σημαίνει ότι πιέζουμε τον εαυτό μας για να τρέξει ένα επιπλέον μίλι σε ορισμένες εβδομάδες, είτε ότι κρατάμε μια σανίδα για δευτερόλεπτα περισσότερο (απ′ όσο χρειάζεται), ή ότι σηκώνουμε μεγαλύτερα βάρη με την πάροδο του χρόνου - ας δώσουμε στον εαυτό μας μια εργασία... Θα νιώσουμε την φυσική μας κατάσταση να βελτιώνεται χωρίς να χρειάζεται να αγγίξουμε μια ζυγαριά.

Ας δοκιμάσουμε τον καρδιακό μας ρυθμό

Ο καρδιακός ρυθμός είναι ένας ισχυρός δείκτης της συνολικής φυσικής κατάστασης του σώματος. Ο καρδιακός ρυθμός ηρεμίας για υγιείς ενήλικες θα πρέπει να είναι μεταξύ 60 και 80 παλμών ανά λεπτό, αλλά εάν δεν είμαστε σε καλή κατάσταση, μπορεί να διαπιστώσουμε ότι ο καρδιακός μας ρυθμός είναι περισσότεροι παλμοί. Ας παρακολουθήσουμε τον καρδιακό μας ρυθμό μετά από κάθε συνεδρία κι ας δούμε να βελτιώνεται αργά με την πάροδο του χρόνου. Ο υγιής καρδιακός ρυθμός μειώνει τις πιθανότητες καρδιακών προσβολών και βελτιώνει τη συνολική υγεία της καρδιάς.

Ας υπολογίζουμε κάθε μέρα στη ζωή μας

Ας προσπαθήσουμε να αφιερώσουμε χρόνο για να παρατηρήσουμε πόσο πιο εύκολα είναι μερικά πράγματα για εμάς καθώς ασκούμεθα όλο και περισσότερο. ... Το να σημειώσουμε πόσα περισσότερα πράγματα μπορούμε να κάνουμε από όσα κάναμε πριν, μπορεί να μας δώσει κίνητρο να ασχοληθούμε με την φυσική μας κατάσταση και να λησμονήσουμε την ζυγαριά.