Πώς θα κρατήσετε δροσερό το κατοικίδιό σας και αυτό το καλοκαίρι;

Πώς θα κρατήσετε δροσερό το κατοικίδιό σας και αυτό το καλοκαίρι;
AdrianDavies via Getty Images

Οι ημέρες του καύσωνα έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν τόπο και δυστυχώς το κύριο φαινόμενό τους -η ζέστη- είναι ασφυκτική. Είναι αλήθεια ότι τα κατοικίδιά μας έχουν υψηλότερη βασική θερμοκρασία σώματος από μας γι’αυτό και αντιλαμβάνονται τη ζέστη με πολύ πιο...επώδυνο τρόπο!

Προτού λοιπόν φτάσουν στα όριά τους υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε ώστε να τα κρατήσετε ασφαλή, μακρυά από θερμοπληξία και ιδιαιτέρως δροσερά!

1) Κρατήστε το σπίτι δροσερό. Αφήνοντας ανοιχτό τον ανεμιστήρα, το κλιματιστικό ή κάποιο άλλο μέσο κλιματισμού ο χώρος σας δε γίνεται αποπνικτικά ζεστός ιδίως τις μεσημεριανές ώρες που ο υδράργυρος πιάνει κόκκινα!

2) Προμηθευτείτε ειδικά στρώματα δροσιάς. Πρόκειται για στρώματα που δεν απαιτούν ψύξη στο ψυγείο και καταφέρνουν να κρατούν δροσερό το κατοικίδιό σας για πολλές ώρες. Μπορεί να ξαπλώνει ή και να κοιμηθεί επάνω τους.

3) Προμηθευτείτε ειδικά παιχνίδια δροσιάς. Ο,τι γεμίζει με νερό και μπαίνει στο ψυγείο ώστε να παγώνει προτού το δώσετε στο κατοικίδιό σας αποτελεί σύμμαχό σας για το καλοκαίρι!

4) Προσέξτε τις ώρες και τα μέρη περιπάτου. Αναδιαμορφώστε το πρόγραμμά σας αν χρειαστεί ώστε οι βόλτες σας να λαμβάνουν τόπο είτε νωρίς το πρωί (πρίν από τις 9π.μ.) είτε αργά το βράδυ (μετά τις 8μ.μ).Επίσης προτιμήστε η βόλτα να γίνεται κυρίως σε χώμα , σε γρασίδι και μακρυά από τσιμέντο καθώς το συγκεκριμένο υλικό απορροφά και εκπέμπει θερμότητα για πολλές ώρες.

5) Μην κάνετε το λάθος κούρεμα! Μεγάλη προσοχή. Συμβουλευτείτε απαραιτήτως ειδικό groomer ώστε να σας υποδείξει τί κούρεμα ταιριάζει στο σκύλο σας για την εποχή και μη βιαστείτε να ζητήσετε το κούρεμα με την ψιλή καθώς ενδέχεται να αφαιρέσετε το σημαντικότερο θερμοπροστατευτικό μανδύα του σκύλου σας!

Εάν το κατοικίδιό σας κατοικεί σχεδόν μόνιμα εκτός σπιτιού τότε έχετε στο νου σας ότι:

α) χρειάζεται αλλαγή νερούτουλάχιστον 2-3 φορές τη μέρα, ιδίως τις ζεστές ημέρες που τείνει να εξατμίζεται ή να καταναλώνεται γρηγορότερα.

β) θα πρέπει να του εξασφαλίσετε ένα σκιερό μέρος

γ) καλό θα είναι να του ρίχνετε λίγο νερό στο σώμα και στο πρόσωπο κάθε τόσο για να το δροσίζετε.

Καλοκαιράκι είναι θα περάσει! Υπομονή φίλοι μου.

Γαρυφάλου Αντωνία

Pet Care & Nutrition Consultant