Πόσο κοστίζει η ενοικίαση του μεγαλύτερου ναυλωμένου γιοτ του κόσμου για μια εβδομάδα

Το σκάφος διαθέτει hoverboard, flyboard ή και θαλάσσιο σκούτερ, για μεγιστάνες με αθλητικό στυλ.
Anadolu Agency via Getty Images

Όλοι θα θέλαμε μια φορά στη ζωή μας να κάνουμε υπερλούξ διακοπές πίνοντας σαμπάνια και κολυμπώντας σε κρυστάλλινα νερά που δεν έχει πρόσβαση κανένας χωρίς γιοτ. Δυστυχώς όμως, τα περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα που χρειάζονται για την ενοικιάσει του μεγαλύτερου ναυλωμένου γιοτ του κόσμου δεν είναι μια ρεαλιστική φιλοδοξία διακοπών για τους περισσότερους.

Πρόκειται για το Flying Fox το οποίο με 3,043,356.13 εκατομμύρια ευρώ μπορείς να το ναύλωσεις για μια εβδομάδα για τους πιο εξωτικούς προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Την εκπροσώπηση του, έξι επιπέδων και 136 μέτρων Flying Fox που είναι και επισήμως το πιο ακριβό προς ενοικίαση σούπεργιοτ στη Γη, έχει αναλάβει ένα από τα πιο επιτυχημένα ναυτιλιακά γραφεία παγκοσμίως, το Imperial, που εδρεύει στο πριγκιπάτο του Μονακό.

Είναι δημιούργημα της περίφημης γερμανικής εταιρείας κατασκευής υπερπολυτελών σκαφών Lürssen, με έδρα τη Βρέμη. Διαθέτει ανέσεις πέντε αστέρων που τα περισσότερα πολυτελή ξενοδοχεία θα δυσκολεύονταν πολύ να προσφέρουν, όπως μια φουτουριστική κρυο-σάουνα 400 τετραγωνικών, σπα δύο επιπέδων, εξωτερική πισίνα 12 μέτρων, ελικοδρόμιο πλήρως εξοπλισμένο και ότι άλλο ακραία πολυτελές μπορεί να φανταστεί κανείς.

Το Flying Fox μπορεί να φιλοξενήσει στις 11 καμπίνες του 25 άτομα, διαθέτει 54 μόνιμα μέλη του πληρώματος, από το προσωπικό του μπαρ έως τους εκπαιδευτές γυμναστικής και τους σερβιτόρους, για να είναι πλήρως λειτουργικό ενώ ταξιδεύει σε όλες τις θάλασσες του κόσμου.

Εννοείται, ότι το σκάφος διαθέτει ακόμα hoverboard, flyboard ή και θαλάσσιο σκούτερ, για πιο μεγιστάνες με αθλητικό στυλ.

Anadolu Agency via Getty Images

Στο σπα δύο επιπέδων, χρησιμοποιείται ευρέως η μοντέρνα κρυοθεραπεία, η οποία περιλαμβάνει την κατάψυξη του σώματος σε θερμοκρασίες κάτω… από το μηδέν, με απόλυτη ασφάλεια βέβαια και με εξαιρετικά αποτελέσματα. Τέλος, οι φιλοξενούμενοι μπορούν να απολαμβάνουν και έναν εσωτερικό κήπο, με δικά του δέντρα και κήπο με τρεχούμενο νερό.

Anadolu Agency via Getty Images

Να σημειώσουμε ότι το Flying Fox ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2017, ο εξωτερικός σχεδιασμός του είναι δημιούργημα του βραβευμένου Έσπεν Όινο, κόστισε 550.000.000 ευρώ και ολοκληρώθηκε το 2019, προτού διατεθεί για ενοικίαση.