Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τα σουτιέν μας; Η απάντηση εκπλήσσει

Αν και η συχνότητα εξαρτάται από το πόσο δραστήριοι είμαστε, υπάρχει ένα κανόνας για όλους.
Flavia Stan / 500px via Getty Images

Πόσο συχνά πλένουμε τα σουτιέν μας;..
Αποδεικνύεται ότι είναι ένα ερώτημα για το οποίο πολλοί από εμάς κάνουμε αναζήτηση στο Google – σύμφωνα με ειδικούς στα εσώρουχα στο Lounge, οι αναζητήσεις για αυτό έχουν αυξηθεί κατά 400%.

Ευτυχώς για εμάς, είναι έτοιμοι να απαντήσουν στην ερώτηση αυτή, αλλά να προειδοποιήσουμε, η απάντηση μπορεί να μας σοκάρει.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες, η συχνότητα με την οποία πρέπει να πλένουμε το σουτιέν μας εξαρτάται από το πόσο δραστήριοι είμαστε.

Για παράδειγμα, εάν έχουμε γυμναστεί και ιδρώσει φορώντας το σουτιέν μας, τότε θα χρειαστεί πλύσιμο. Εάν έχουμε απλώς περάσει τη μέρα καθισμένοι στο γραφείο - το μεγαλύτερο μέρος της μέρας - μπορούμε να ξαναφορέσουμε το σουτιέν μας δύο ή τρεις φορές πριν το πλύνετε.

Ας το επαναλάβουμε, δύο ή τρεις φορές. Μετά (καλύτερα) να το βάλουμε πλύσιμο.

Οι ειδικοί στο Lounge ασχολήθηκαν επίσης και με άλλες ερωτήσεις που έχουν γίνει σε μεγάλη συχνότητα στο Google για το σουτιέν για το μύθο που το περιβάλλει (λογοπαίγνιο) και διευκρίνισαν τι πρέπει να κάνουμε με αυτές.

Ποια είναι τα αποτελέσματα του να φοράμε ένα σφιχτό σουτιέν;

Εάν το σουτιέν μας είναι πολύ στενό, δεν εφαρμόζει σωστά. Το να φοράμε ένα πολύ μικρό σουτιέν μπορεί να ασκήσει πίεση στην πλάτη και τα πλευρά μας, μπορεί επίσης να αφήσει σημάδια στο δέρμα μας και γενικώς είναι απλώς μια άβολη εμπειρία. Τρίψιμο, τρίψιμο και πιθανές εκδορές του δέρματος είναι όλα πιθανό να συμβούν εάν φοράμε ένα σουτιέν που είναι πολύ σφιχτό και το στήθος μας δεν στηρίζεται σωστά.

Η χρήση σουτιέν εμποδίζει την ανάπτυξη του στήθους;

Εν ολίγοις, ένα σουτιέν δεν θα εμποδίσει την ανάπτυξη του στήθους. Το μέγεθος του στήθους είναι γενετικό και το να φοράμε (ή να μην φοράμε) σουτιέν δεν θα το αλλάξει αυτό. Ωστόσο, είναι σημαντικό να φοράμε ένα σουτιέν που μας υποστηρίζει σωστά, ανεξάρτητα από το μέγεθός μας

Το να φοράμε σουτιέν στον ύπνο προκαλεί χαλάρωση;

Το να φοράμε ή να μην φοράμε σουτιέν στο ύπνο μας δεν έχει σχέση με τη χαλάρωση του στήθους μας. Υπάρχουν πολλοί μύθοι σχετικά με το τι θα προκαλέσει και τι δεν θα κάνει το στήθος μας να πέσει, αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι, ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα του στήθους μας, το να φοράμε σουτιέν δεν θα βοηθήσει στη χαλάρωση του στήθους μας, κι αυτό σίγουρα δεν είναι κακό. Στην πραγματικότητα, το στήθος των περισσότερων ανθρώπων πέφτει εξαιτίας ενός πράγματος που ονομάζεται βαρύτητα

Κάνει να κοιμόμαστε φορώντας το σουτιέν μας;

Γενικά, καλό είναι να κοιμόμαστε όπως αισθανόμαστε άνετα. Ωστόσο, θα συνιστούσαμε συγκεκριμένα υλικά (ρουχισμού) ύπνου όπως τους καλοκαιρινούς μήνες ένα ελαφρύ μη ενσύρματο σουτιέν (το οποίο) είναι καλύτερο για τη μείωση της εφίδρωσης και επομένως σημαίνει ότι (μ′ αυτό) θα αισθανόμαστε πιο άνετα και το δέρμα μας θα μπορεί να αναπνέει. Βασικά, τίποτα καλό ή κακό δεν θα συμβεί στο στήθος μας εάν φοράμε ή εάν δεν φοράμε σουτιέν στο κρεβάτι - απλώς ας κάνουμε ό,τι αισθανόμαστε για να είμαστε πιο άνετα και να βεβαιωθούμε ότι έχουμε έναν καλό ύπνο!!